22 Kasım 2009 Pazar

Rekorlar Sezonu

Fb için rekorlarla geçen bir sezon oluyor. İlk sekiz haftada sekiz galibiyet alarak kendi rekornu kıran Fb dün akşam da bu haftaya kadar hiç bir maçta iki gol atamayan Bjk'den üç gol yiyerek başka bir rekora imza attı. Maçın bu skora gelmesinde en büyük faktör Daum'un tercihleri oldu. Geçen sezon Bjk maçında Gökhan mecburiyetten stoper oynamış,iyi bir performans gösterdi diye Aragones de onu sezon sonuna kadar stoper oynatmıştı. Bu sene de aynı işi Daum Kazım'la yapıyor.Gs maçında iyi performans gösteren Kazım' hala tek forvat olarak sahaya sürüyor. Adeta Kazım'dan Drogba yaratmaya çalışıyor. Elinde Semih varken neden böyle bir tercih yapıyor anlamak mümkün değil. Semih' yapılan büyük bir ayıptır bu. Ondan sonra 70. dakidan itibaren Semih'ten takımı kurtarmasını bekliyorsun.
Bunun yanı sıra Emre'de sakatlanınca Santos'u Emre'nin yerine çekiyorsun. Santos zaten haftalardır formsuz, bir de üstüne sol bek oynaması gereken oyuncunu orta sahaya kaydırıyorsun. 7 maçta 21 puan toplayan Fb son 3 deplasmandan 1 puan çıkarabildi. Ayrıca Ankaraspor'un ligden düşürülmesi Bjk'a yaradı. Bjk, Ankaraspor'un kigden düşürülmesinden bu yana hiç puan kaybetmedi. Bjk maçından önce haftayı bay geçen takımlar maç temposunu kaybettiği için Bjk önünde çuvallıyor. Bu durum Fb'de sadece takımın değil Daum'un temposunu bozmuş ki hem ilk 11 tercihi hem de maç içinde oyuncu değişiklikleri anlamsızdı. Lugano'nun yorgunluğuda açık seçik ortadaydı. Diri olan bir Lugano ikinci golde Bobo'ya o vuruşu yaptırmazdı. Zaten maçın koptuğu anda ikinci goldü.

Özellikle bu sezon Alex oynarsa Fb kazanıyor, oynamazsa kazanamıyor. Bu belki de Fb için en önemli problem. Alex olamadan da Fb kazanmayı bir an önce alışkanlık haline getirmeli. Alex ayrıldıktan sonra yönetim yeni bir Alex bulmak için yine Brezilya seferlerine mi çıkacak ? Hangisi daha kolay acaba 10 numara olmadan da bir oyun planı belirlemek ve bundan sonraki yıların planlamasını yapmak ve takımı yavaş yavaş bu sistemi oturtmak mı, yoksa her 10 numara oyuncun takımdan ayrıldığında yeni bir 10 numara bulmaya çalışmak mı ? Ayrıca her bulduğun 10 numara Alex kalitesinde olacak diye de bir kaide yok.
Tabi bir de Özer durumu var takımda. Fb geleceğini kurtarmak istiyorsa Özer mutlaka 15 dakikadan daha fazla süre almalı. Maçın başında tercih etmeyebilirsin ama baktın takımda bir sıkıntı var,hiç değilse ikinci yarının başında oyuna al değil mi? İllede 70 dakikayı beklemek zorunda mısın?
Kazananı eleştirirken kaybedeni de alkışlamak gerekir. Bjk maçı sonuna kadar hak etti. Maçın adamları İ.Üzülmez ve Fink'ti. İbrahim yaptığı iki asistle, Fink'te hem attığı muhteşem gol hem de Ale x'i oynatmaması ile( Alex'te bu konuda kendisine çok yardımcı oldu) maçın adamı olmayı hak ettiler.


1 yorum:

  1. Kardeşim bu daum yine sapıtmaya başladı.
    Yine saplantılarının esiri oldu. Dauma yine bi AZİZSİLİN gerkli.

    YanıtlaSil