8 Kasım 2009 Pazar

Hepimize Kapak Olsun


Premier Lig bir kez daha neden premier olduğunu hepimize gösterdi. Chelsea-ManU maçı bizim için ders alınması gereken sahnelerle doluydu. Daha maç başlamadan saygının ne demek olduğun anlattı İngilizler. Rememberance Day dedikleri Britanya için savaşmış,hayatını kaybetmiş ya da gazi olmuş askerlerini anıyorlardı bugün.Her iki takım oyuncuları sahaya çıkarken bir koridor oluşturdular ve 14 tane gaziyi 45 bin kişiyle beraber alkışlayarak sahaya çıkarttılar. Saygı duruşunda ise Stamford Bridge'de söz gümüşse sükut altındı. Bir kaç cılız öksürük sesinin ve bir cep telefonuna gelen mesaj sesinin bile duyulabildiği, saygı duyulması gereken bir saygı durşu vardı. Bir densizin Chelsea diye bağırması infial yaratmamış, 45 bin kişi şehitler ölmez Britanya bölünmez diye bağırmamış, bazı sağduyulu taraftarlar tarafından sakince bastırılmıştı.
Maçta ise tek gol vardı ama her an her şey olabilecek gibiydi. İki takımın da yakaladığı %100 net pozisyon yoktu. Ancak topu alan her oyuncu bir an evvel rakip yarı sahaya geçmek ve tempoyu düşürmemek için birbirleriyle yarışıyorlardı. Maçın 57. dakikasında İvanoviç Giggs'e faul yapıyor ve top taca çıkıyordu. Hakem faul atışına karar verdiğinde Giggs neden tacı kullandırmadığı ve tempoyu düşürdüğü için hakeme tepki veriyordu. Maçın sonlarına doğru ceza sahası içinde Drogba hava topuna yükseldiği sırada rakibinin göğüs kafesine attığı tekmeyle yerde kaldığında hakem penaltı vermeyi bir kenara bırakın Drogba'ya sarı kart gösteriyordu. O an Türkiye'de herhangi bir statta yaşansa ne olurdu bir düşünün. Bir anda 45 bin kişi küfre başlar,sahaya terkos gölünü dolduracak kadar su şişesi yağar,koltuklar sökülür,federasyon ve Mhk istifaya davet edilir, kart gören oyuncunun kulüp başkanı takımı ligden çekmekle tehtid ederdi. Ama bunların hiçbiri orada olmadı. Sadece bir anlık bir uğultu oldu ve o şekilde protesto bitti. İşte bu bakış açısına sahip olduğu için Premier lig dünyanın en iyi,en izlenebilir ve an pahalı ligi. Öncesi,maç anı ve sonrasıyla hepimize kapak olsun.
Bir parantezde Tuncay'a açmak gerekir. Hocası onu 81. dakikada oyuna aldı, 87.dakikada oyundan aldı. Tuncay da haklı olarak buna sinirlendi ve direk soyunma odasına gitti. Stoke City'ye geldiğinden beri zaten düzenli olarak oynayamıyordu ve bu yüzden sıkıntıları vardı ama yaşanan bu olaydan sonra da Tuncay'la Stoke menajerinin arasının düzeleceğini hiç sanmam. Belki de devre arasında stokta Tuncay kalmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder