6 Kasım 2009 Cuma

İSTEMEK


Bir kere herşeyden önce şunu söylemek lazım Bükreş takımı her ne kadar grup sonuncusu olsada asla kötü bir takım değil. Topu yere indirince ve ayağa pas yaptıkları sürece neler yapabilceklerini gösterdiler. Ancak Fb'de bu akşam çok bariz bir istek vardı. Maçın 80. dakikasında Gökhan rakip ceza sahasının önünde pres yapıyordu. Ne demişti futbolun yüce insanı Cruyff , '' Futbol aslinda basit bir oyundur. Zor olan onu basit oynamaktır.'' İşte Fb bu akşam zor olanı yaptı ve futbolu basit oynadı. Santos üzerindeki ölü toprağını biraz olsun atınca defansif anlamda da Carlos'a yardımcı oldu. Mücadelesini de maçın son 10 dakikasına kadar bırakmadı. Uzun bir süreden sonrada gol atması moral oldu. Orta yuvarlağı geçmiyor diye eleştirilen Cristian ise zaman zaman rakip ceza yayının üzerinden kaleyi yokladı. Bu adam box to box diye tabir edilen,oyunun her iki yönünüde oynayabilen avrupanın sayılı oyuncuları arasına girecektir. Özer nihayet 5 dakikadan fazla süre oynadı. 20 dakikada olsa İleride Fb için ne kadar faydalı olacağını yine gösterdi. Eğer yeterince üzerine düşebilirsek Alex Fb'den ayrıldıktan sonra onun yokluğunu aratmayacaktır. Bir sözde tüm takıma söylemek gerekir. Madem böyle basit, tek top,ayağa pas oynayabiliyorsunuz, Kayseri maçında niye oynamadınız ? Sonuç olarak Fb haklı bir galibiyet aldı ve büyük ölçüde gruptan çıkmayı garantiledi. Eğer böyle oynamaya devam ederse final serilerinde mutlaka ismini yazdıracaktır.

1 yorum:

  1. Sevgili dostum Tufan, öncelikle oldukça güzel hazırlamış olduğun sayfanın hayırlı olmasını dilerim.
    Futbol konusunda sadece yüzeysel değil aynı zamanda geçmişi ve mantığıyla ilgili olarak da yoğun bir birikimin olduğunu ben zaten biliyordum ama bu sayfa nedeniyle başkaları da sanırım benimle aynı fikirde olacaktır.
    Dün gece ile ilgili olarak futbolu PES 2009 dan öğrenen şahsımın nacizane yorumu ise;
    1: Kesinlikle Fenerbahçe li futbolcular maç seçiyor. 6S maçı ve dün geceyi düşününce Kayseri de puan kaybeden takımın aynı futbolculardan oluşuyor olması düşündürücü.
    2: Alex Alex tir. Artık onu tartışmamalıyız

    Bu arada "UNUTMA UNUTTURMA 6 KASIM CİNCANCONLULARA EZİYET GÜNÜ" müz kutlu olsun

    Burak Zeytincioğlu

    YanıtlaSil