3 Mayıs 2011 Salı

Bi Mahmut Hoca Bi Trabzonspor



1976,77,79,80,81 ve 84 Yıllarında şampiyonluk ipini göğüslemişti. 1967 Yılında kurulduktan 9 yıl sonra şampiyon olmak azımsanacak bir başarı değildir. 1959 yılında kurulan Birinci ligde şampiyon olmuş dört takımdan biridir ve İstanbul'un hegemonyasına son vererek gerçek anlamda devrim gerçekleştirmiştir. Üstelik bu başarısını 5 kez daha tekrarlayarak büyük olduğunu herkese kanıtlamıştır.
Trabzon kentinde ve Trabzonspor camiasında Fenerbahçe ile ayrı bir rekabet vardır. Bunun nedeni de 1996 da Trabzonspor'un kendi evinde Fb'ye yenilerek şampiyonluğu kaybetmesi değildir.
Bu rekabetin asıl sebebi şampiyonluk mücadelesinin uzun zamana yayılmış olmasıdır. Trabzonspor şampiyonluk ipini göğüslediği yılların 4 tanesinde Fenerbahçe ile yarışmıştır. Yine aynı şekilde Trabzonspor'un rüştünü ispatlamasından sonra kıl payı kaçırdığı şampiyonlukların 5 tanesi de Fenerbahçe'ye karşıdır.  1978,83,96.2004,05 yıllarında Trabzonspor şampiyonluk mücadelesinde ligi Fenerbahçe'nin ardından ikinci bitirmiştir.
Keza Fenerbahçe de özellikle 70 li yıllarda en çok Trabzondan çekmiştir. Dolayısı ile Fb ile Ts arasında ayrı bir rekabet vardır. Fenerbahçe Galatasaray a karşı aldığı şampiyonluklara nasıl ayrı bir anlam yüklüyorsa. Trabzon da geçmişten gelen kazanımlara ve kaybetmelere dayanarak Fenerbahçeye karşı kazandığı şampiyonluklara ayrı bir anlam yüklemektedir.
Bu sezon İlk yarı performansıyla Ts ikinci yarı performansı ile Fb şampiyonluğu hakediyor. En çok kim hak ediyorsa o kazansın. Fakat bize son haftaya kadar bu heyecanı yaşattıkları için iki takıma da teşekkür etmemiz gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder