25 Mayıs 2011 Çarşamba

Altmışbirizm



           Sevgili Şenol Hoca da bugün beklenen basın toplantısını yaptı. Beklenen diyorum çünkü çeşitli alavere daleverelerle şampiyonuluğu Fb ye kaptıran Ts de ya Şenol Hoca'nın ya da Başkan Sadri ŞENER'in böyle bir basın toplantısı yapması kaçınılmazdı.
         
           Şenol Hoca bir kaç yıl önce Sayın Yıldırım DEMİRÖREN'in başlattığı akımın peşinden giderek video görüntüleri eşliğinde alehlerine yapılan hataları göstermiştir. Ancak ne hikmetse lehlerine yapılan hataları göstermeyi unutmuştur. Ayrıca basın toplantısında özellikle ligin ikinci yarısında hakemlerin baskı altında kaldığını ve bu nedenle hatalı kararlar verdiğini söyleyerek düpe düz Fb nin hakemlere baskı yaptığını ima etmiştir. Aslında Kayserispor kalecisi Volkan'ın Fb ye yaptığı asisti de koyar diye bekliyordum bu basın toplantısı video görüntülerine. Ama onu eklemeyi unutmuşlar.

          Sadri Başkan dan başlayarak yöneticilere daha sonra Şenol GÜNEŞ e uzanan çamur atma yarışı aslında Trabzonizm ya da diğer bir deyişle altmışbirizmdir. Yani Trabzon şehrinin baskısına boyun eğmektir. Trabzon kentinin kendi kendine uydurduğu komplo teorilerine kayıtsız kalamayarak bunları dile getirmektir. Yoksa futbolun Hulusi KENTMEN i sayılan Sadri Başkan '' Şampiyon olamazsak rakibimizi alkışlarız dedikten sonra şampiyonluk gidince Fb nin daha etik gollerle şampiyon olmasını beklerdim.'' açıklamasını yapmazdı. Fakat acı olan şu ki günden güne bu Trabzonizm e kendilerini daha çok kaptırıyorlar. Yarın bir gün başka bir basın toplantısında Colman'ın Fb maçında kaptırdığı topla gol yemelerine sebep olma görüntülerini koyarak Colman'ı Fb ye yatmakla suçlarlarsa hiç şaşırmayacağım. Acaba Colman la yolların ayrılacağı haberleri bu yüzden mi çıkıyor ne dersiniz ?

        Trabzon halkının özellikle Fb gibi hassas olduğu bir konuda sürekli halkın Fb ye kinin düşmalığını  körükleyecek açıklamalar yapmak bu ülke futboluna kapanmayacak yaralar açacaktır. Trabzonizm fikirleri ile büyüyen ve ya yoğrulan Trabzon halkı her geçen gün Fb ye düşman olacak ve gün gelecek Fb taraftarını bir kenara bırakın Fb takımı bile maç yapmak için Trabzon a  gidemeyecek duruma gelecektir. Aklımızı başımıza almak için ille de Trabzon da bir iki Fb linin ölmesi mi gerekmektedir ? Fair play öeneği gösterip Trabzon halkına öncülük etmesi gereken en önemli iki kişi Sayın Sadri ŞENER ve Sayın Şenol GÜNEŞ maalesef  düşmanlığı körüklemektedir ve bu durum futbolumuzun geleceği açısından oldukça üzücüdür. Umarım hatalarını çabuk anlarlar ve bu yanlıştan dönerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder