30 Ekim 2010 Cumartesi

Hep Böyle


Aykut KOCAMAN'ın teknik direktörlüğe getirildiği ilk günden itibaren savaş baltalarını her gün bileyen bazı skor yazarları için yine tatminkar bir maç oldu. Sonuç beraberlik olunca yine Fb gömleği Aykut Hoca'ya büyük geldi diyen skorcular meydanda cirit atar hale geldi.
Aykut KOCAMAN Fb de başarılı olur ve ya olamaz onu zaman gösterecek. Ancak başarısız dahi olsa kimse onu hangi kulüpte hocalık yaptığını bilmemekle suçlayamaz. Aykut Hoca bu ülkede hangi kulüpte görev aldığını en iyi bilen teknik adamdır. Para kazanmak için değil bu kulübü sevdiği için bu görevi kabul etmiştir ve her zaman söylediğim gibi yeterli sabır gösterilirse Fb tarihinin en başarılı teknik adamı olacaktır.
Bursa maçında skor galibiyet için yeterli olmadı ancak oyun anlamında başarılı bir Fb vardı sahada.
Rakibi ısıran,önde basan,hataya zorlayan bir takım vardı dün akşam. Galibiyeti arzuladıkları her hallerinden belliydi. Bu konuda da en somut örnek Alex'in bile zaman zaman Hüseyin'e markaj uygulamasıydı. Tüm takım mücadele etti. Maç başlar başlamaz Fb nin oyun tarzı Bursasporlu futbolcuları şaşırttı ve ne yapacaklarını bilemediler. Kuşkusuz onlar da karşılarında böyle bir rakip beklemiyorlardı. Olumlu bir değişimde Bursaspor gibi zorlu bir rakibe karşı skor avantajını ele geçirdikten sonra savunmaya çekilmedi Fb. Takımın başında Daum olsaydı kesin 1-0 a yatarlardı. Maçın sadece on dakikası gömülü oynadılar onda da Bursanın golü geldi zaten.

Bursa medyası galibiyeti kaçırdıklarını yazıyor. Sercan'ın iki tane yüz de yüzlük poziyonundan başka bir şeye bakmazsanız doğru kabul edilebilir. Ancak Bursaspor ikinci yarının ilk on dakikası dışından baskılı oynamadı. Son on dakikada ise Fb'nin galibiyet arzusuyla savunmayı bir kenara itmesinden kaynaklandı. Evet belki Ivankov, Volkan kadar kurtarış yapmadı. Bu kimseyi aldatmasın. Bunun tek sebebi Fb oyuncularının şutlarının kaleyi bulmaması.
Sonuç olarak oyun anlamında Fb taraftarlarını mutlu etti.  Maçtaki her pozisyon takımın hem hücum hem de savunma anlamında çalıştığını gösteriyor. Durmak yok mücadeleye,çalışmaya devam

2 yorum:

  1. Fener tarihinin en başarılı tD si olacağına inancım yok. Fenerin ona büyük geldiğini düşünenlerdenim lakin sen haklı çıkarsan büyük bir keyfile desteklerim.

    Ama dünkü maçtan sonra Aykuta döşeyenlerde hakikaten vicdan yok. Ligin halihazırdaki en güçlü ekibine sahayı dar etti. semih stoch biraz günlerinde oılsa maçı rahat alırdı. Aykut geldiğinden beri izlediğim en iyi fener.

    Böyle devam etsin sıkıntı yok. beraberliğe deli oldu ayrı ben fenerliyim galibiyet hariç hepsi malubiyettir bana lakin bazen oynarsın alamassın öyle oldu.

    Önümüzdeki maçlara .... :))

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Sekhranikos benimle aynı fikirde olduğuna sevindim. Fb ve Aykut Kocaman'ın ihtiyacı olan tek şey bizler gibi fanatikliği bir kenara bırakarak sağduyulu,sabırlı taraftar ve yönetim. Ona istediğini verirsek kısa bir zaman sonra o da bize istediklerimizi verir diye düşünüyorum. Ayrıca blog'unu inceledim çok güzelmiş.

    YanıtlaSil