9 Kasım 2010 Salı

İki Ayrı Maç


Bu akşam bir doksan dakika içinde iki ayrı maç oynandı. İlk maçı Fb 1-0 kazandı. İkinci maçı ise Ankagücü 4-1 önde bitirdi. Maçın başlama düdüğü ile birlikte Fb eksik geldiği Ankara deplasmanında futbol adına doğruları sahaya yansıtmaya başlamıştı. Devamlı ayağa paslarla organize bir şekilde rakip sahaya yayılıyordu. Sadece ters kanada atılan toplarda uzun oynuyor onun dışında sürekli kısa paslarla oyun kuruyordu. Nitekim 12. dakikada Semih le golü buldu. Golden sonra da devre sonuna kadar oyun disiplininden kopmadı ve ilk maçı önde bitirdi.
İkinci maça Ümit ÖZAT iki değişiklikle başladı. Mehmet ve Doğan'ı oyuna alan genç teknik adam, Weeks i de Stoch un önüne koyarak ilk devre başarılı bir oyun ortaya koyan oyuncuyu etkisiz hale getirmeyi planladı ve başardı da. İkinci yarının hemen başında golü bulmak Ankaragücünü kendine getirdi. O dakikadan sonra Fb de anlamsız bir panik havası başladı ve ilk yarıda sakin,oyunu tutan ve istediğini almasını bilen Fb gitti yerine bambaşka bir takım geldi. Oyunda gerçek bir liderin eksikliği fazlasıyla hissedildi. Takımın bocaladığı dakikalarda ekibi bir arada tutacak,oyunda tekrar kontrolü eline alacak bir Alex ya da Emre'nin yokluğu fazlasıyla hissedildi.

Aykut Hoca'nın Caner le Gökhan ve Kazım la Dia değişikliği doğru hamlelerdi. Fb oyunda tekrardan dengeyi sağlamak üzereyken Ankaragücü'nünü ikinci golü geldi. O dakikadan itibarende maç tamamen fb nin elinden gitti. Anlaşılan o ki Fb de bugün oynamayan oyuncular gerçekten takıma gerekli oyuncular. Maalesef yedek kuvvetler gerekli performası gösterecek kalibrede değiller. Gökay için şunu söylemek gerekir. Ayağına top yakışıyor ve rahat tavırlarıyla sezon başından beri bu takımda oynuyor görüntüsü verdi. Okan dan sonra bir genç oyuncu daha kazanacak gibi duruyor Fb. Son bir sözde Kazım a güç bela girdiği ilk 11 e çabuk veda edecek gibi duruyor. Maçta sadece 30 saniye içinde yaptığı şık bir çalımla hafızalarda kaldı. Onun dışında maç içinde hiç yoktu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder