23 Kasım 2010 Salı

İki Yıldız


Hep tartışılan isim oldu Alex. Hem yaptıklarıyla hem de yapmadıklarıyla. Koşmuyor dendi onun için. Takımı yavaşlatıyor dediler.  Artık gitmeli dediler. Hatta bu satırların yazarı dahil özellikle son yıllarda hep eleştirildi. Hala da bugüne kadar belirtmiş olduğum görüşlerimin arkasındayım. Ben hala 10 numaraların artık dünya futbolunda yerlerinin kalmadığını savunuyorum. Ancak bu görüşlerim Alex'in yaptıklarını göz ardı etmemi gerektirmiyor.
Fb'nin 3000. ci golünü atması sadece 34 saniye sürdü. Kendi hesabına da 100 den fazla gol yazdırdı. Geldiği zaman Brezilya'nın Konfederasyon kupası kadrosundaydı. Ancak bu formunu sürdüremedi. O kendini sarı lacivert renklere adadı. Fb için varını yoğunu,gecesini gündüzüne katarak harcadı. O Fb ile var oldu Fb ile onunla. Di Stefano'nun Real Madrid'e kattıklarını katmadı Fb'ye ama yine de çok şey verdi kulübüne. Futbolun sadece bir spor olmadığını aynı zamanda bir satranç olduğunu gösterdi bizlere. Akıl dolu paslarıyla zekanın ayaklara nasıl hükmedebileceğini anlattı yıllarca. Bugün Alex'in varlığı diğer kulüpleri de hep bir Alex arayışına itti.
Hep kendi Alex lerini aradılar ama onun bir benzerini daha bulamadılar. Son yıllarda çok değerli ve çok yetenekli birbirinden değerli yıldızlar geldi Türk futboluna. Hatta biz de Pele mi Mardona mı tartışmasına benzer şekilde Hagi mi Alex mi dedik hep.Futbolcu  Hagi'nin Türk futboluna verdikleri gerçekten göz ardı edilemez. Onun sayesinde Türk futbolunun çıtası yükseldi. Ama bir gerçek daha var ki SKORA KATKI açısından gelmiş en iyi yabancı Alex'tir. Kendisinin Türkiye'de yeşil sahalarda yazdığı şiirleri okuyabildiğimiz için çok şanslıyız.

Buca maçının eğer Alex'ten başka bir yıldızı daha varsa o da Niang'tır. Bir oyuncunun Fransa liginin gol kralı olması, şampiyon takımının kaptanı olması ve ya o takımın her şeyi olması oyuncu da biraz olsun ego yaratmaz mı ? Eğer adınız Niang ise yaratmaz. Kezman ve Güiza gibi facialardan sonra Niang gibi bir golcüye sahip olmak  herhalde inanılmaz bir şey olsa gerek. Dün akşan Alex maçın yıldızı olduysa bunda en büyük pay Niang'ındır. Golcülere has egoistlikle vurmak yerine Alex'e asist yapması onun için önemli olanın takım olduğunun bir göstergesi. Ayrıca attığı golde Semih ile yaptığı verkaç ders olacak nitelikte. Topu alışı, verişi,dönüşü ve yaptığı vuruş akedemilerde tekrar tekrar okutulmalı. (Tabi derse ilk önce Güiza girmeli)
Marsilya'nın onun neden bırakmak istemediğini her geçen gün daha iyi anlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder