12 Ekim 2010 Salı

Ne İstiyorum

Şu anda tüm Türkiye öfke,sinir,şaşkınlık ve bunlar gibi duyguların hepsini bir arada yaşıyor. Bu güne kadar hiç yenilmediğimiz ve futbol kalitesi bizim 20 yıl gerisinde olan Azerbaycan'a Euro 2012 elemelerinde 1-0 mağlup olduk. Futboldur bu. Üç ihtimalde her zaman vardır. Ancak elinizden geleni yapıp ta şanssızlık sonucunda kaybedersiniz o zaman kimse bir şey demez. Sakın kimse % 77 'ye %33 oynama oranı var,topla biz oynadık falan demesin. İstediğiniz pozisyonları üretemedikten sonra topla oynasanız ne olur, oynamasanız ne olur. Sonuçta Azerbaycan istediğini aldı mı ? Aldı.
Anlaşılan o ki biz Almanya'ya sadece bir maç kaybetmemişiz. Biz Almanya maçı ile birlikte kendi kimliğimizi de kaybetmişiz. Biz kendimizi,mücadeleci ruhumuzu,isyankarlığımızı,asiliğimizi Berlin de bırakmışız. Eğer kaybetmemiş olsaydık Azerbaycan karşısında aslanlar gibi mücadele ederdik. Sonuçta yine kaybedebilirdik ama hiç değilse mücadele ederdik. İsviçre'ye elendiğimiz maçı hatırlayın. Maç içinde ne kadar arzulu,istekli, hırslı oynamış(kontrolümüzü kaybedercesine), hatta maçta hırsımızı alamayıp adamlara bir de dayak atmıştık. Son iki maçımıza bakarsak resmen 30 yıl geriye gitmiş durumdayız. Takımda müthiş bir inaçsızlık havası var. Azerbaycan maçı bize göstermiştir ki Fatih TERİM'in 
takımı misyonunu tamamlamıştır. Artık yeni ayaklara, yeni beyinlere ihtiyaç vardır. Sanırım Hiddink'te bunun planlamasını yapmıştır ve gerekli değişimleri yapacaktır. Hiddink Türkiye'nin kendisi için son durak olacağını açıklamıştır. Ancak o buraya emekliliği için yatırım yapmaya gelmemiştir. Ne demişler ''Herkes son maçıyla anılır.'' Hiddink'te bunca zaman başarılarla dolu kariyerine hüsranla nokta koymak istemez. Dolayısı ile Hiddink'in gerekeni yapacağına inanıyorum. Benim merak ettiğim bunu ne kadar zamanda yapacak. Ne kadar çabuk harekete geçerse o kadar çok yol alırız. Sonuç olarak daha alınacak çok yol var.
Eğer bu kadro ile Euro 2012 ye gidemezsek üzülürüm. Yok 2014 için yatırım yapılarak önümüzdeki 12-14 yılı kurtaracak kadroyla katılamazsak o zaman içim yanmaz. Ben İsviçre'ye elendiğimiz maçtaki Milli takımımı geri istiyorum. Şiddet içeren kısmını değil ama rakibi ısıran,kazanmak için her şeyi yapan, yepyeni pırıl pırıl geçlerden oluşan bir Milli Takım istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder