8 Eylül 2010 Çarşamba

Zor Oldu Ama Oldu


İlk 11 açıklandığında doğrusunu söylemek gerekirse oyuncu tercihleri yanlış olsa da sistemin 4-3-3 olmasından dolayı hocayı takdir ettim. Çünkü kendi sahasında 4-3-3 ü tahtaya yazdığında oyuncularını psikolojik olarak pozitif yönde etkilemiştir. Futbolculara ekstra olarak bir özgüven gelmiştir eminim. Ancak tercih edilen oyunculardan dolayı istenen oyun ilk yarıda oynanamadı. Servet'te rakibe yardım edince bir anda devreyi yenik  kapadık. İkinci yarıda daha doğru(yani oynamayı bildiğimiz gibi) bir sistem ve daha doğru oyuncularla beraberliği çabuk sağlamamız maça asılmamıza ve koparmamıza neden oldu. Şayet gol biraz daha gecikse idi hem Belçikanın direnci artacak hem de bizim inancımız azalacaktı.
Özellikle ilk on bir deki bazı yanlış tercihlerin bence ana sebebi Hiddink'in milli takımın başına geç gelmesinden kaynakmaktadır diye düşünüyorum.Her ne kadar kendisine oyuncular ve Türk milli takımının yapısı hakkında detaylı raporlar sunulmuş olsa da hocanın kendi gözlemleri çok farklı olacaktır. Geç geldiği için takımı yeterince kendi gözleriyle analiz etme ve tanıma  şansı olmamıştır. Ayrıca elemelerde oynanacak üçüncü maçın da Almanya maçı olması Sayın Hiddink'in elini kolunu biraz da bağlıyor. Kendisinin yapmak istediği ufak ta olsa bazı değişiklikler için yeterli zaman bulamamış oluyor.
Almanya maçının sonucu ne olursa olsun ondan sonra Sayın Hiddink'in önünde takım üzerinde çalışmak için daha uzun bir zamanı olacak ve ilk iki maçtaki yabancılığını atacaktır.Simon KUPER son kitabı ''Futbolun Şifreleri'' nde Hiddik'in başarısının sırrının kendisinin egosunun küçük olmasından kaynaklandığını söylemiş. Çok doğru bir tespitte bulunmuş. Eğer öyle olmasaydı başladığı sistemde ısrar ederdi. Ancak o işlerin yolunda gitmediğini görünce hatasından dönme erdemini göstererek maçı kazandıracak hamleleri yaptı.
İkinci yarıda özellikle İsmail KÖYBAŞI'nı beğendim. Sanki yıllardır milli takımın sol beki kendisiymiş gibi çok rahat oynadı. Hatalar yapmadı mı yaptı ama öz güvenini hiç kaybetmedi. İnşallah Hiddink onda ısrar eder de (yokluğunu her maçta hissettiğimiz) Gökhan GÖNÜL gibi bir de sol bek kazanmış oluruz. Ayrıca Kaleci Onur KIVRAK: İkinci gol de büyük hatası vardı. Ama her kaleci zaman zaman böyle hatalar yapar. Zamanında Hayrettinin,Rüştünün,Volkanın ne hatalı çıkışlarını seyrettik biz. Olsun Onur sakın moralini bozma. Bak Sabri hiç bozuyor mu !!!
 Sonuç olarak zor oldu ama oldu mu demek gerekir yoksa oldu ama zor oldu mu ? Bence soruyu ilk şekli ile sormak daha doğru olur. Çünkü oynanan oyun hatalar açısından biraz  sıkıntı yaratsa da gelecek için olumlu idi.Ben Euro 2012 ye bu sefer daha rahat gideceğimizi düşünüyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder