21 Eylül 2010 Salı

Kazanan Kim


Skor tabelası 1-1 i gösterip her iki takımın puan hanesine  birer puan yazılsa da kimilerine göre Fenerbahçe kimilerine göre Bjk kazandı. Kimileri Aykut Hocayı galip ilan ederken kimileri de Schuster için  aynı şeyleri söylüyordu. Aslında hepsi de doğru kabul edilebilirdi. Oynadığı 4 maçta 6 puan alan ve umutsuz bir futbol oynayan Fb maça istekli ve arzulu başlayarak mücadele anlamda kazanan takımdı. Bjk ise ikinci yarı birazda Fb nin kendi sahasına fazla gömülmesinden kaynaklansa da oyunu domine etmesiyle galip ilan edilebilirdi. Aykut Hoca rakibin zaaflarını iyi çalışarak akıll bir taktikle sahaya çıkmış ve takımını derbiye iyi hazırlamıştı. Bu açıdan bakarsak maçın galibi aykut hoca idi. Ancak yaşanan sakatlık sorunlarına rağmen oyunun kontrolü ele alıp Kadıköy deplasmanından 1 puanla dönmekte Schuster'in başarısı idi. Bu bağlamda skor tabelasına benzer olarakta hher iki takımda her iki teknik adamda  yine birer puan alıyordu.

Pazar günkü derbi de benim asıl dikkatimi çeken nokta Aykut Hoca ve Alex'in gergin oluşları idi. Alex'in ki biraz gerginlikten öte isteksizlik gibiydi. Oyunda kaldığı sürece spiker herhalde ancak on defa Alex'in adını söylemiştir. İstekli bir Alex olsa ayağına gelen iki topu da öyle bir noktaya atardı ki kalecilere ancak seyretmek düşebilirdi. Ancak artık beş yaşında ki çocuklar bile farkında Alex'in oynamak istemediğini. İşte Aykut Hoca'nın da sıkıntısı burada başlıyor.Sezon başında Alex'i gönderememenin sıkıntısını yaşıyor. Alex öyle bir oyuncu ki kadroda tutarsanız oynatmak zorundasınız( ki artık Alex tarzı oyunculara modern futbolda yer yok) ya da onu tamamen takımdan göndereceksiniz.
Aykut hoca yaptığı kanat oyuncuları transferleri ile zaten Alexsiz oynamak istediğinin sinyallerini verdi. Ancak Alex kadroda olduğu için uygulamak istediği 4-3-3 'ü bir türlü oynatamıyor. O yüzden ara transfer döneminde alex ile yollar ayrılmalı ve eğer Fb camiası uzun vadede başarı bekliyorsa bu sezon sonuç ne olursa olsun Aykut hoca'ya  iki ya da üç yıl sabredilmeli. Ayrıca sadece sabretmek ile kalmayıp ona çalışabileceği rahat bir ortam sağlamalı.

1 yorum:

  1. Alex tartışmasına girmem ama zırt pırt teknik direktör değişikliği yapılmasına karşı olup Aykut'u seven biri olarak kalmasından yana oldu gönlüm.
    Bu asla değişmez. Bizim defans/ortasaha zaafiyetimiz her maç sırıtıyor. Bunda Emre'nin sakatlanması ve uçtaki adamların yeterli desteği verememesi gibi nedenler de var.
    Velhasıl bu sorunları çözmesi için Aykut'un zamana ihtiyacı var !

    YanıtlaSil