30 Eylül 2010 Perşembe

Ürkek Olmazsak Olur

Valencia karşısında alınan 4 gollü mağlubiyetten sonra Rangers maçının önemi ve stresi bir kat daha artmıştı. Maç başlar başlamaz Valencia maçının devamı oynanır gibiydi. Bursasporlu oyuncular yine tutuk ve tedirgin idi. Ancak dakikalar ilerledikçe tedirginliklerini atmaya başladılar. Tam maça ağırlıklarını koymaya başlamışlardı ki bir anlık konsantrasyon eksikliği gol yemelerine sebep oldu. O dakikadan sonra da maçın tüm kontrolü İskoç ekibe geçti. Topu Bursaspor'a vererek savunmaya çekildiler ve iyi bir savunma anlayışı ile  3 puanı ceplerine koydular. Artık Bursa spor için kalan maçların hepsi ayrı bir anlam taşımaya başladı.
Aslında Rangers'ın nasıl bir savunma anlayışı olduğu oynadıkları M.United maçı ile belliydi. Eğer Bursaspor camiası dersine yeterince çalışmış olsaydı. Kapalı Rangers savunmasını nasıl açabileceklerini bilirlerdi. Bence Valencia'ya karşı nasıl hazırlanamadılarsa Ranger'a karşı da öyle hazırlanamadılar.
Rangers'ın uluslararası anlamda bir tane oyuncusu yok. Takımı alıp Süper lige koysanız beşincilikle onunculuk arasında kendilerine yer ararlar. Ama gelin görün ki bizim ligin şampiyonunu çok rahat yenebiliyor. Kuralar çekildiği zaman Bursaspor'un rahat bir şekilde gruplarda 5 puan alabileceğini düşünüyordum. İçeride Rangers galibiyeti,deplasmanda beraberlik ve yine içeride Valencia beraberliği ile en azından UEFA'ya devam edebileceğini düşünüyordum. Ancak ikinci maçlar sonunda iş biraz sıkıntıya girdi. Ancak yine her şey bitmiş değil.İlk maça göre Bursa biraz daha kendinde idi. Eğer hiç değilse son iki maçta tutukluğunu üstünden atarsa yine de uefa şansı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder