11 Şubat 2010 Perşembe

Riski Sevmek

Eğer Bursaspor savunması uzatmalarda 1 saniyeliğine konsantrasyon kaybı yaşamasaydı Ivankov gecenin kahramanı olacaktı. İlk yarıda kurtardığı 2 yüzde yüz gol pozisyonunu kurtaran,ardından penaltı ile takımının ikinci golünü atan Ivankov kahraman olamasada bence gecenin yıldızı idi.
Her iki teknik adam da riskli bir oyun tercih etmişti. Ertuğrul Sağlam gol bulmak için savunma güvenliğini ikinci plana atmış, Daum da hem ilk maçtaki skoru korumak adına, hem de sakatlar ve cezalılar nedeniyle Emre ve Alex i kenarda oturtarak klasik 4-4-2 düzeniyle takımını sahaya sürmüştü. FB İlk 15 dakikada bulduğu iki net pozisyonlada turu kapabilirdi. Ancak hiç top yapamayan orta saha 15. dakikadan sonra Bursaspor a teslim oldu. Tabi ki Daum daha iyi bilir ama benim naçizane fikrim hiç değilse Emre nin ilk onbirde çıkması gerektiği yönündeydi. Nitekim ikinci yarıda oyuna Emre nin girmesiyle FB oyunun kontrolünü ele geçirdi. Bilica yı oyundan almak Daumun doğru kararlarından biriydi. Bilica oyundan atılmak için her türlü agresifliği yaptı ama hakem herhalde iyi niyetinden atmadı.
Heyecanlı bir maç oldu. Heyecanın sebebi topun bir o kalede bir bu kalede olması değil,Bursa nın 3 gol bulmuş olmasıydı. Her iki takımda kalecilerine dua etmeli hem volkan hem de ıvankov bu gecenin gerçek yıldızları oldu. Sonuç olarak yıllar sonra yarı finalde döet büyükler dışında iki takım var. Dileğimiz bu tablonun her yıl tekrarlanması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder