20 Şubat 2010 Cumartesi

Liderin Psikolojisi

Yine sinir edici bir maç daha. Avrupa da hele deplasmanda kontrollü oynarsın ama korkak oynarsan kaybetmeye mahkumsundur.İki gol de evlere şenlik. Volkan'daki konsantrasyon eksikliği daha ilk dakikada başlıyor. Ardından beraberliği sağlıyorsun ama geride kalan dakikalarda en ufak umut verici bir mücadele yok. Yıllardır fb'nin en yaptığı şeylerden bir olan pas trafiğini rekor top kaptırmayla maçı tamamlıyor oyuncular.
Tabi mağlubiyetin sebeplerinden bir de psikolojik. Liderin ruh hali ne ise aynı psikoloji takıma da yansıyor. Zico'nun takıma kattığı değerlerden biri de özgüvendi. Rakip kim olursa olsun her takımı yenebileceklerini biliyordu oyuncular. Özgüvenleri son derece yüksekti. Elendikleri Chelsea maçı dahil hiçbir maçta ezilmemişlerdi. Daum ise tam tersi. Avrupa arenasında tam bir korkak. Bu korkaklıkta ona Avrupa kupalarında sıfır başarı olarak geri dönüyor doğal olarak. Daum olduğu sürece FB belki üç yıl üstüste şampiyon olur ama Şampiyonlar liginde sürekli tecrübe kazanmakla vakit kaybeder.

Bu korkalığın ve özgüven eksikliğinin en çok etkilediği oyuncu 17 milyon euroluk,İspanya gol kralı,Türkiye'de acıların çocuğu serileri ile Emrah'ı bile geride bırakan,hatta Emrah,Ömercik ve Sezercik'i aynı anda cebinden çıkartabilme potansiyeline sahip Güiza. İlk yarıda kaleye vurmayıp Alex'e doğru pas diye verdiği şut,bu özgüven eksikliğinin en çıplak göstergesi. İkinci yarıda kaçırdığı gollerin sebebi de aklının ilk yarıdaki pozisyonda kalması. Adam isteksiz değil,resmen bitik. FB'ye Keneth ANDERSON'dan sonra verimli bir forvette gelmedi zaten. İkinci maçta her şey farklı olur ve FB turu geçebilir. Ancak geçemezse bunun sebebi Daum ve Güiza'dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder