17 Şubat 2010 Çarşamba

İşi Çok Zor

Oldu,olmadı.Geldi,gelmedi. pahalı,ucuz derken en sonunda Hiddink için resmi açıklama TFF tarafından yapıldı. 2+2 Yıllığına Hiddink A Milli Takımın teknik direktörlüğüne getirildi. Bence en doğru seçimlerden biri yapıldı. Mili takım hocalığı için neden yerli bir isim tercih edilmediği günlerce tartışıldı. Yerli bir isim getirilemezdi. Çünkü Fatih TERİM zaten son noktayı koymuştu. Mustafa DENİZLİ hem kulüp çalıştırıyor hemde şu an için sağlık durumu da her iki stresi de kaldırmaya müsait değil. Belki hayati bir durum söz konusu değil ama yine de vücuda fazla yüklenmemek gerekir. Şenol GÜNEŞ ise Trabzon'un başında. Şimdi diyeceksiniz ki Türkiye'de başka isim yok mu? Bence şu an için yok. Ertuğrul SAĞLAM, Yılmaz VURAL, Abdullah AVCI, Tolunay KAFKAS ve daha bir çok teknik adam bu ülkenin yetiştirdiği çok değerli hocalar. Ancak Fatih TERİM ve Mustafa DENİZLİ 2-3 sezon kulüp çalıştırıp milli takımın başına geçmediler. Yıllarca antrenörlükte pişe pişe geldiler başa. Birikimleri ve tecrübeleri ile bu ulusa milli takımlar düzeyinde unutulmaz zaferler tattırdılar. Yukarıda ismi geçen hocalar da elbet bir gün milli takımın başına geçeceklerdir ancak öncelikle avrupa da daha fazla maç yapmalı ve tecrübe kazanmalılardır. Ertuğrul SAĞLAM ve Tolunay KAFKAS bu duruma en yakın iki teknik adam. Onları KIRMIZI BEYAZ eşofmanlarla görmek en büyük arzumuz.
Gelelim Hiddink'in durumuna. Ülkemizde Rijkaard'ın hoca olmamakla itham edildiği, Zico'nun dünya ve avrupa futbolundan bihaber olmakla suçlandığı bir ortamda gerçekten işi çok zor. Gerçi kendisi ülkemizde buna alışkın. Ama 1990 da aldığı sonuçlarla arkasına teneke bağlayanlar eminim savaş baltalarını çıkarmış,kılıçlarını da bilemeye başlamışlardır. En ufak kötü bir sonuçta yine başlayacaklardır sallamaya. Efendim yerli hoca olsaydı böyle olmazdı. Bu adama bu kadar para verilir mi ? Ve daha niceleri.
Tabi ki Hiddink'i anlatmak benim haddime değil. Ancak sevdiğim yönlerinden bir tanesini söylemeden geçemeyeceğim. Hiddink bazı teknik adamlar gibi ille de benim sistemim diye tutturmuyor. Elindeki malzeme neyse ona bir taktik belirliyor. Ayrıca maçın gidişatına göre maç içinde değişik sistemlere geçiş yapabiliyor. Adamın belli bir sisteme takıntısı yok. Son olarak daha önce çalıştırdığı G.Kore ve Rusya da iki yarı final ile halk kahramanı olmayı başardı. Biz ise yarı final ve çeyrek finallere artık alıştık. Bundan sonra bizi ancak finaller tatmin eder. İşte hem bu yüzden hem de ülkemizdeki üstün futbol ulemaları yüzünden işi çok zor Guus Hiddink'in. Allah yardımcısı olsun.( Kırmızı beyaz formada fena durmamış hani)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder