3 Nisan 2011 Pazar

Hakkını Kullandı.


Haftanın belik de en önemli maçıydı. Geçen yılın şampiyonu Bursaspor şampiyonluğa İstanbul'daki Fb maçından sonra inanmaya başlamıştı. 2-0 geriden gelerek 3-2 kazandıkları maçtan sonra camiada şampiyonluk kelimesi telaffuz edilmeye başlanmıştı. Fb de bir nevi o maçtan sonra şampiyonluğu kaybetmişti. Fb li oyuncular bu maça rovanş gözüyle bakıyorlardı. Nitekim hafta arasında verdikleri demeçlerde de bunu açık açık dile getirmişlerdi.
 Maç başladığında Fb her zaman ki gibi arzuluydu. Önde basmaya çalışıyorlar,rakibi hataya zorluyorlardı ama Bursasporlu oyuncular savunmada dikkatli idiler. Ancak ne var ki geçen yıl ki Bursapor ile bu akşam ki Bursaspor arasında gözle görülür derecede fark var. Geçen sene ki öz güveni yüksek,son derece iyi paslaşan,iyi organize olan Burspor'un yerine panik yapan Bursaspor vardı sahada. Kim ne derse desin Bursaspor bu akşam sahaya yenilmemek için çıkmıştı. Daha çok savunmada bekleyen,kendi yarı sahasında kalabalık duran,hücuma 2 ya da 3 kişiyle çıkmaya çalışan Bursaspor önce beraberliği düşündürüyordu. Anlaşılan o ki geçen yılki şampiyonluk Bursaspor oyuncularına yeterli gelmiş. Ama ben eminim ki Ertuğrul Hoca için yeterli depildir. Bu yıl Bursaspor şampiyonluğu alsa da almasa da Ertuğrul Hoca takımda ciddi revizyona  gidecektir.

Bu beraberlik iki takıma da yaramadı. Bursaspor liderin 11 puan gerisine düşerken. Fb de liderlik koltuğunu trabzon'a devretti. Trabzon'un hiç bir şey oynamadan,ecel terleri dökerek 3 puan aldığı haftada Fb nin Bursaspor gibi bir rakibe 2 puan kaptırması aslında normal.

Peki Fb için sıkıntılı günler mi başlıyor ? Bence hayır. Çünkü ikinci yarıya inanılmaz bir başlangıç yapan Fb de aslında herkes daha önce ki maçlarda puan kaybedebileceğini hesaplıyordu. Ama üst üste alınan galibiyetler puan kaybı hakkını bu haftaya kadar taşımıştı. Sonuçta hiç bir takımın 17 de 17 yapması muhtemel değildir. Aykut Hoca da böyle bir şeyi hayal etmiyordu muhtemelen. O bütün hesaplarını ikinci yarıda en kötü ihtimalle Gs ve Bjk maçlarında puan kaybedebileceğini hesaplamıştı. O maçlarda alınan galibiyetler puan kaybı hakkını ileriki haftalara taşımıştı. Fb de o haklarından birini bu hafta kullandı. Ancak kullanırken de  vurdum duymaz değildi. Oyuncular maçı almak için her türlü mücadeleyi sergilediler. Kalan haftalar her şeye gebedir. Hem Trabzonun hem de Fb'nin önünde zorlu maçlar var. Son viraja girilirken her ne kadar şu anda Trabzon lider olsa da onun da işi kolay değil. Bundan sonra en fazla maç kazanan değil geriye kalan 720 dakika içinde en az dakika hata yapan takım kazanacaktır şampiyonluğu. Bu takım trabzon da olabilir Fb de. Ama Bursaspor olamaz. Çünkü bu akşam Kadıköy'de alınan beraberlik Bursaspor için şampiyonluğa veda etmek anlamına geliyor. İş sadece Trabzon ve Fenerbahçe arasında kalınca da Fb yi biraz daha şanslı görüyorum. Çünkü Fb camia ve taraftar olarak kriz yönetimini Trabzon dan daha iyi beceriyor. Nitekim Fb nin bunu yapabildiğini ve Trabzon un yapamadığını bu sene devre arasında gördük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder