10 Nisan 2011 Pazar

iPLER KİMİN ELİNDE


Fb geçen hafta kendi evinde Bursaspor a 2 puan vererek liderliği Ts a bırakmıştı. Şimdi avantajın Ts a geçtiği savunuluyor. Ancak ben atm tersini düşünüyorum. Şu bir gerçek ki arkadan gelen her zaman avantajlıdır. Tamam Ts tüm maçlarını kazandığı zaman sezonu şampiyon olarak tamamlayacaktır ama daha sekiz maç varken bu durum ne kadar sürdürülebilir o da tartışılır.Çünkü geriden gelen takım maçlarını kazandığı sürece ondeki takım üstünde fazlasıyla baskı hissedecektir. İşte tam burada devreye baskıyı kaldırabilme,stresi yönetebilme kabiliyetleri ön plana çıkacaktır. Ligin geride kalan haftalarında Ts camiasının bu süreci pek iyi yönetmediğine şahit olmuştuk. Eğer bu dönemden Şenol Hoca ve Trabzon camiası gerekli dersleri çıkardıysa  sezon sonunda mutlu sona ulaşırlar. Yok çıkaramadılarsa( Ki sevgili Başkan Sadri ŞENER'in gazetelere verdiği demeçlerle pek de olumlu dersler çıkarmadığını gözlemliyoruz.) kendi elleri ile şampiyonluğu Fb hediye ederler. Dolayısı ile Fb maçlarını kazandığı sürece ipler  Fb nin elinde olacaktır. Yani bence avantaj Ts da değil Fb de.

Dün akşam ki maçta sonucu itibari ile öyle bir maç oldu. Fb zorlu Eskişehir deplasmanın dan 3 puanla dönmesi eminim bu akşam oynanacak Gs maçı öncesi Trabzon camiasında baskı oluşturmuştur. Şu anda ki form durumları ile Ts maçın mutlak favorisidir ama skor olarak önde olamadıkları her dakika, Trabzonlu oyuncuların üstündeki stres katsayısı aratacaktır.
Alex'in Varsa

Alex'in varlığı da yokluğu da hep tartışıldı. Fb nin attığı üç golde de onun payının olması bu oyuncunun takım içinde ki vazgeçilmezliğini ortaya koydu. Kaptan bu yıl şampiyonluğu gerçekten çok istiyor. Bunu da zaten oyununa yansıtıyor. Bundan önce ki sezonlar da zaman zaman formsuz,isteksiz oyunlarıına şahit olmuştuk. Hatta tüm camiayı ikiye bölmüştü. Kimisi vazgeçilmez olduğunu savunurken kimisi de artık gitme zamanının geldiğini savunuyordu.Ancak herhalde  Fb li taraftarların ve camianın bu sezon ki Alex'e söyleyecek en ufak bir sözü yoktur. Bu yıl herkesin takdirini bir kez daha toplamayı başardı yıldız oyuncu.  Yanlız saha için de değil saha kenarında da liderliğini sürdüyor. Oyundan alınınca yedek kulübesinde herkesin elini sıkan kaptan Güiza'nın elini sıkmadı. Yattığı yerden para kazanmasına tepki göstererek ona bu takımın bir parçasını olmadığını hissettirmek istedi. Bravo Kaptan.
SOL TARAF

Sol bekte Santos oynuyor. Adamın asıl yeri zaten sol bek. Yani mevkisinde oynuyor. Sorun yok. Peki Caner,Dia,Stoch üçlüsünden hangisinin daha fazla savunma özelliği var diye sorsak, iyinin kötüsünden Caner cevabı verilir değil mi ? Dün sahaya çıkan on bir de de sol kanatta Santos-Caner ikilisi vardı. Fakat gelin görün ki Fb nin yediği gol yine kendi solundan geldi. Bu da ayrı bir soru işareti. Fb nin solunda Ümit-Tuncay ikilisihjnden bu yana kalıcı bir çözüm üretilemedi gitti.

1 yorum:

  1. Usta guzel de, 1. ilk gol tamamen takim savunmasindaki konstantrasyon bozuklugundan geldi. Ozellikle orda defansin onundeki orta saha oyunclarinin dalginligi gole sebep oldu. Bir de buna dikkat edip izlemeni oneririm.

    Ikincisi Alex oyundan cikarken Guizanin elini kasitli sikmadi demissin. Bunun aynisini bizim hosumuza gitmeyen sekilde basin yapinca komple teorisylenliginden girip, dusmanligindan cikip demedigimizi birakmiyoruz. Bizde bunu yapmamliyiz. O kadar kosup mucadele ettikten sonra eli eline degmedi diye, bu bizim hosumuza gitse de komplo teorisi uretmememiz lazim ki, baskasi uretince tepkie verebilelim.

    Saygilar,,

    YanıtlaSil