5 Şubat 2011 Cumartesi

Öz Güven Artışı


Maçın geneline baktığımız zaman futbol severler açısından zevkli ve tempolu bir mücadele oldu. Geçen hafta ki Trabzon galibiyetinden sonra Manisa maçının önemi bir kat daha artmıştı. Futbol kamuoyunda genel görüş Fb li oyuncuların Trabzon maçında gösterdiği mücadeleyi Manisa karşısında gösteremeyeceği idi ve buna ilave olarak Fb nin deplasmanlarda gösterdiği performansta dikkate alındığında puan kaybı muhtemeldi. 
Gerçek olan şu ki Trabzon gibi çok güçlü bir rakibe karşı yapılan mücadeleden sonra aynı tempoyu ertesi hafta da sergilemek çok kolay bir iş değildir. Dolayısı ile fb nin de biraz daha düşük bir tempoda maçı oynaması son derece normaldir.

Fb maça yine de istekli başladı. İlk dakikadan itibaren topun kontrolünü eline aldı. Maçın ilk on dakikasında Fb nin biri direkten dönen top olmak üzere iki, Manisa'nın da Yobo'nun bireysel hatasıyla yakaladığı bir fırsat vardı. Onuncu dakikadan sonra ise her iki tarafta bilerek ya da bilmeyerek tempoyu biraz düşürdüler. Manisa topu Fb ye bırakıp oyunu kendi yarı alanında kabul ederken,Fb de topu kontrol etmesine rağmen Manisa'nın akılcıı savunma anlayışı ile net pozisyon bulmada sıkıntı çekiyordu. Antalya maçında olduğu gibi Niang'ın sola çekilmesi Niang'ı kaleden uzaklaştırdığı için verimliliğini düşürüyordu. Aykut Hoca'yı bu tercihe iten kuşkusuz Selçuk'un cezası nedeniyle Dia'nın kesik yemesiydi. Ancak daha alternatifli bir kadro imkanı olduğunda bu tercih bence verimsiz bir tercihtir. Tamam Niang sol tarafta oynayabilir ama oynayabilecek olması verimli olduğu anlamına gelmiyor. Niang'ın kale önünden fazla uzaklaşmaması gerekiyor. 

İkinci yarıya her iki takımda tempolu başladı. İki tarafta maçı kazanmak istiyordu. Manisa'nın da maçı berabere bitirmek gibi bir niyeti yoktu. Şayet Manisa  1-0 öne geçmeseydi maçı belki de berabere bitirme şansı olabilirdi. Çünkü gol Fb yi biraz daha hareketlendirdi. Yapmaya niyetli olup ta tam olarak yapamadığı baskıyı yenik duruma düşünce yapmaya başladı. Aslında Manisa öne geçmekle kendi ayağına sıkmış oldu. 
Fb takım olarak savunmayı ligin ilk yarısına göre daha dikkatli yapıyor ama savunmada görev yapan adamların eksiklikleri de fazlasıyla hissediliyor. Gökhan nasıl bir oyuncuysa eksikliği hem savunmada hem hücumda, yani sahanın her yerinde hissediliyor. Böyle bir oyuncuya sahip olmak her kulübe nasip olmaz. Maçın 
kazanılması Fb li oyuncularda hem öz güven'in artması hem de deplasman fobisinin yok edilmesinde önemli idi. Çok önemli bir virajı hasarsız olarak geçti Fb. Bu oyun ve tempo devam ettiği sürece mayısa kadar zevkli bir lig seyrederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder