20 Şubat 2011 Pazar

30-30-30


Tek kelime ile muhteşem bir maçtı. Tarihin en iyi geri dönüşleri listesinde ilk 10 'a kesinlikle girer. Her iki takıma da teşekkür etmek gerekir. Kadrolar açıklandığında Schuster'in geride kalan maçlara oranla yenilmemek için sahaya takım sürdüğü açıkça belli oluyordu. Ernst ve Necip'le orta sahayı beşleyen teknik adam gol yemeyeyim nasıl olsa atarım diyordu.

Fb ise her zaman ki kadrosuyla sahada idi. Herkes Fb nin ligin ikinci yarısında 4 maçta sergilediği performansı sergileyip sergileyemeyeceğini merak ediyordu. Şüphesiz Bjk karşısında aynı performansı sergilemesi beklemek biraz hayalcilik olurdu. Ne de olsa rakip Beşiktaş'tı.
Doksan dakikayı tam olarak üçe bölebiliriz aslında. İlk otuz dakika tamamen Fb nin üstünlüğü ile geçti. Daha 5. dakikada öne geçen sarı lacivertliler,sonra ki 25 dakika boyunca deyim yerindeyse dalga dalga rakip kaleye aktılar. 25 dakika içinde üç tane Rüştü'nün net kurtarışı bir de direkten dönen top vardı.

İkinci otuz dakikaya girilirken Fb nin de biraz pasif kalmasıyla Bjk oyunun ve topun kontrolünü eline aldı. Bu dakikalarda Simao ve Q 7 sık sık kanat değiştiriyor ve Fb kalesini zorlamaya başlıyordu. Özellikle Fb nin sol kanadını etkili biçimde kullanmaya başlayan Beşiktaş ilk yarının son dakikalarında eşitliği sağladı.
Soyunma odasına golün morali ile giden siyah beyazlılar ikinci yarının ilk on beş dakikasında da etkili oyunlarını sürdürdüler ve 2-1 öne geçmeyi başardılar. İşin  ilginç yanı ikinci otuz dakikalık periyotta Fb li oyuncuların daha önce hiç olmadıkları gibi oynamalarıdır. Ezik bir oyun sergilemiyorlardı. Vurdum duymaz da değillerdi. Ama nedense bu güne kadar olmadıkları kadar tutuk davranıyorlardı.
Maçın kırılma anı 60. dakikada Volkan'ın Almeida'nın vuruşunu çıkarmasıydı. Eğer o vuruş gol olsaydı Fb'nin maçı çevirmesi neredeyse imkansızdı. 60. Dakikada Volkan ve 63. dakikada Ferrari, Fb nin maça dönmesini sağladı. Ferrari mahalle maçında bile yapılmayacak bir hareketle hem kendini hem de Beşiktaş'ı yaktı.

Yaklaşık on dakika önce Ferrari'nin Lugano'yu kündeye getirmesini es geçen Cüneyt Çakır dirsek pozisyonunu es geçmedi ve penaltıyı verdi. Beraberlikle Fb oyunun kontrolünü ele aldı. Bu maçta Fb açısından farklı olabilecek tek nokta Fb sağ kanadını eski maçlara oranla kullanamaması idi. Son dört maçta yıldız olan Topuz-Gökhan iklisi hücum anlamında oldukça etkisizdi. Şüphesiz aynı performansı tüm sezon boyunca sergilemelerini baklememek lazım. Ancak her ikisinin de aynı maçta etkisiz kalması bence Q7 ve Simao'nun varlığından kaynaklanıyordu. Fb bu maçta sağ taraftan savunma yapmayı,sol taraftan da hücum yapmayı planlamıştı.
Sonuç olarak Fb çok kritik bir virajı daha geçti. Önceki maçlara oranla biraz performans düşüşü vardı ama biraz daha düşük bir performansla Bjk gibi bir rakibi geçmek Fb nin sezon sonuna nasıl odaklandığının bir göstergesidir. Bu akşam dair en güzel sözü Mustafa Hoca söyledi : '' Rüştü çok daha fazla gol kurtardı ama Volkan maçı kurtardı.

2 yorum:

  1. ''Tek kelime ile muhteşem bir maçtı. Tarihin en iyi geri dönüşleri listesinde ilk 10 'a kesinlikle girer'' hocam yanlışın olmasın bizde senelerdir maç izliyoruz yeme bizi neyin geri dönüşü :)))

    YanıtlaSil
  2. Her iki takımda geriden gelerek avantaj sağlamaya çalıştı. Eğer Ferrari'nin kırmızı kartı olmasaydı bunu BJK yapacaktı. Ama kırmızı kart yüzünden Fb geriden gelerek skoru lehine çevirdi. Hangi tarafın daha çok pozisyonu var diye düşünmeden mücadele,tempo, oyun anlamında yine de iddia ediyorum ilk 10 a girer. Önümüzdeki sezon Lig tv de izleriz

    YanıtlaSil