18 Ağustos 2010 Çarşamba

Ziya REHAGEL


En başta söylemeliyim ki Ziya Hoca'ya saygımız sonsuz. Futbolculuk kariyerine söyleyecek en ufak bir sözümüz olamaz. Hatta antrenörlük kariyeri içinde bir söz söylemek belki bize düşmez. Ancak yine de bir futbol dilencisi olarak da fikirlerimizi belirtmek isteriz.
Ziya Hoca'nın Türk futboluna yaptığını 2004 yılında Avrupa Şampiyonasında Otto REHAGEL dünya futboluna yapmıştı ve dünya futbolu bunun etkisinden 4 yıl kurtulamamıştı. Defansif ( aynı zamanda sıkıcı) futbolla Avrupa Şampiyonluğunu REHAGEL Yunanistan'la alınca bir anda bütün dünya o sıkıcı futbolu oynamaya çalışmıştı. Neyse ki  2008 de İspanya harbi harbi futbol oynayarak kupaya uzanmıştı da tüm insanlığı kurtarmıştı.
Fakat 2010 yılında görüyoruz ki REHAGEL'in etkisinden hala  kurtulamamış olan bir kişi var. O da ne yazık ki Ziya Hoca. Çalıştırdığı  bütün takımları defansif oynatmak için elinden geleni ardına koymuyor. Hadi geçen sene Diyarbakırspor'la maddi imkansızlıkları bahane etti. Ama Bursasporla oynanan lig maçında yine aynı. Hoca'nın takımları genellikle skor olarak geriye düşmedikçe hücuma çıkmayı,gol atmayı düşünmüyor. Sayın Serpil Hamdi hoca'nın elinde yetişmiş biri olarak futbolu güzelleştirmeyi amaçlamak yerine takılmış Otto hoca'nın felsefesine. Zaten her gittiği takıma AYMAN gibi bir futbol kasabını götürmek gibi bir hamlesi oluyor, varın gerisini siz hesaplayın.
Buradan Sayın Hocama seslenmek istiyorum. Eğer bu satırları okuyorsanız,bilin ki bizler herşeyden önce iyi futbol seyretmek istiyoruz. Nasıl skor yazarlarından uzak duruyorsak,futbolu futboldan,golden,heyecandan uzak tutan futbol adamlarından da uzak duruyoruz. Lütfen artık gerçek futbola dönün. Adına ister total ister topal deyin ama gerçekten futbol oynatın. Bir futbol sever olarak rica ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder