23 Ağustos 2010 Pazartesi

Barcelona Adımları


Öncelikle bir futbolsever olarak her iki takıma da teşekkür etmek gerekir. Bu akşam oynana maçta her şey vardı. Aşk,kan,gözyaşı,ihtiras yani ne ararsan var. Sahada mücadele eden bütün futbolcuları tebrik ediyorum. 90 dakika boyunca ağzımızda harika bir futbol tadı bıraktılar. Bu akşam  ilk yarıda Fenerbahçe'nin biraz şansı olsa maçın skoru daha farklı olabilirdi.  Bu sonuçtan sonra yok Alex niye oynamadı, yok Stoch niye ilk 11 de değil , Aykut hoca için kazan kaynıyor yorumları olabilir. Ancak Aykut Hoca bu akşam yapacağı değişimlerin üçüncü adımı atmış bulundu.
Barcelona adımları derken oyun felsefesini kastetmiyorum. Barcelona bu gün dünyanın en iyi takımıysa. Bunu sağlayan en önemli faktör Ronaldinho'yu göndermesidir. Roni Barça ile ŞL ve La Liga yı kazanmış takımın en önemli oyuncularından biriydi. Ancak takım içinde ve saha içinde bazı sorunlara sebep olmaya başlamıştı. Barça ve Guardiola onu göndermeekte bir an bile tereddüt etmeyerek bugünkü Barcelona'nın temelini attılar.
İşte Aykut hoca da bugün Alex ile başlamayarak devrimin bir adımını daha attı. Burada Alex'in takım içinde sorun yarattığını kastetmiyorum. Alex kişilik olarak son derece saygı duyduğum oyuncudur o ayrı. Aykut Hoca şablon değiştirerek takımın vazgeçilmez oyuncusundan vazgeçerek son derece kararlı olduğunu gösterdi. Fenerbahçe bu maçı kazanabilirdi de ama unutulmamalıdır ki takım şu an bir süreçten geçiyor ve bu geçiş anlaşılan o ki sıkıntılı geçecek. Son on yıldır değiştirilmeyen oyun anlayışını,dizilişi,taktiği değiştirmek tabuları yıkmak gibidir adeta bir devrimdir. Hiç bir devrim de acısız gerçekleşmez. Tabi Fb Barcelona olmadığı için acının katsayısı belki biraz fazla olabilir. Camianın,takımın,taraftarın üstüne düşen bu hocaya sonuna kadar güven duymalı ve destek olmalıdır.

1 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum. Alex en fazla bir ya da iki yıl daha oynar ya sonra ?

    Bu kaosla öyle veya böyle karşılaşacaktık. Aykut Hoca sadece bu kaosun tarihini öne aldı.

    Bence başarılı olacak.

    YanıtlaSil