15 Ağustos 2010 Pazar

Esas Sorun


Spor kamuoyunun beklediği açıklama nihayet Fb kulübünden geldi. Fb resmi sitesinden Mamodou Niang ile anlaştıklarını resmen açıkladılar. Spor kamuoyunun diyorum çünkü gencinden yaşlısına,Fenerbahçelisinden Çatladıkkapısporlusuna kadar futbol ile ilgilenen herkes Fb'nin forvet transferini açıklamasını bekliyordu.
Uzun uğraşlar sonunda Fb yönetimi Marsilya kulübünü de ikna ederek geçen yılın Fransa gol kralını renklerine kattı.Marsilya formasıyla 236 maçta 105 gol atan Niang transferi gerçekten Fb için önemli bir transfer. Ancak sorunun tam cevabı mı onu zaman gösterecek. Nitekim son tranfer ile birlikte Fb'nin forvet hattını tam beş tane gol kralı oluturuyor. Ancak son transferi saymazsak öbür dört gol kralı Fb'nin gol ihtiyacına cevap veremedi ve son beş yılda sadece 1 şampiyonluk alabildi.
Bir forvet için standart ortalama % 30 dur. Yani her üç maçta bir gol atan forvet beklentileri karşılamaktadır. 236 maç 105 gol % 44 anlamına gelir ve bu çok iyi bir ortalamadır. Fb nin diğer forvetlerine bakarsak Kezman 46 maç 20 gol ( %43 ort.),Güiza 97 maç 34 gol (% 35 ort), Semih 144 maç 64 gol (% 44 ort) dür. Yani hepsi de ortalamanın üstünde istatistiklerdir. Öyleyse Fb nin sorunu başkadır. Fb nin sorunu golcü değil gol atabilecek sistemdir. Bu sene yapılan transferler ile sistemin zamanla değişeceğini artık herkes biliyor. Umarım son transfer ile birlikte Aykut Hoca gole dönük sistemi hayata bir an önce geçirmeyi başarır. Yoksa Niang transferi de diğer transferlerden farklı olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder