29 Temmuz 2010 Perşembe

Maça Beşli


Young Boys maçını nereden baktığınıza bağlı olarak iki farklı şekilde yorumlayabilirsiniz. Bardağın dolu tarafını ya da boş tarafını görmek istediğinize bağlı. Dolu tarafından bakarsanız takımda Gökhan,Lugano,Dia ve forvet eksikliğine rağmen alınan avantajlı sonuç var ortada. İkincisi ilk yarıda hücum anlamında rakip kaleye geçen yıldan biraz daha hızlı gitme çabası vardı Fb li oyuncularda. Üçüncü olarak disiplin açısından da  daha ciddiler. Öte yandan   bardağın boş tarafını görmek istersek özellikle ikinci yarıda kalesinde çok pozisyon verdi Fb. Bu da demektir ki savunma organizasyonlarına daha fazla çalıştırmalı Aykut Hoca. Bununla beraber 90 dakikayı kaldıracak fizik kapasitede değil oyuncular.
Bu genelleme ile bir kaç özele değinmek gerekir diye düşünüyorum. O da maça tesir eden oyuncular ile ilgili. Bunların başında Emre geliyor. Çalışkanlığı,yorulana kadar sahada basmadık yer bırakmaması,hırsı ve gerçek bir lider olması ile bu takımın bu sezon da vazgeçilmezi olacağını kanıtladı. Bir diğeri Alex. Dün akşam var mı yok mu belli değildi. Sanki takımdan ayrılmak isteyen bir oyuncu gibiydi. Bu güne kadar gelen hocalar tarafından hep el üstünde tutuldu ama böyle devam ederse zaten sistemi değiştirmek isteyen Aykut Hoca'nın planlarını erkene almasına sebep olabilir. Üçüncü oyuncu Stoch. O da son dakikalara kadar ayakta kalan oyunculardandı. On kişi kaldıktan sonra savunmaya yardım etmesi,hücumda sorumluluk alması Fb'nin akıllı bir transfer yaptığı sinyallerini bize verdi.
Volkan dan da bahsetmemek olmaz eğer Fb turu geçerse bunun mimarlarından biri de Volkan'dır. Sevilla fatihi yaptığı kurtarışlarla hem takımı ayakta tuttu hem de başlayacak sezon için kalesinde bir kez daha güven verdi. Yönetim Volkan'ı zorlayacak iyi bir yedek kaleci de alabilirse kale kolay kolay yıkılmaz.
Son olarak da sorumsuzluk abidesi Kazım. Bir insan yedisinde neyse yetmişin de de odur diye boşuna dememişler. Adam sorumsuzun önde gideni. Anlaşılan Fransa cezası az gelmiş adama. Bu kadar bilinçsizce atılmasaydı belki de Fb skoru üçe ya da dörde taşıyabilirdi. İnşallah Dia iyi çıkarda Kazım'a mahkum olmaz Fb.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder