5 Aralık 2009 Cumartesi

Premier Ligin En İyi 10 Yabancısı



Bütün dünya artık Premier Ligin dünyanın en iyi ligi oldğunu kabul ediyor. Zaten ligin dünyada en çok ülkede yayınlanan lig olması,maddi değeri,oynana futbolun kalitesi ve oyuncularıyla bunu fazlasıyla kanıtlıyor. 1992 yılında kurulduktan sonra Premier ligi bu noktaya getiren bir çok faktör var. Bu faktörlerden bir tanesi de bu ligde oynayan yabancı futbolcular. 17 yıl boyunca Premier lige gelmiş en iyi 10 yabancı futbolcu:



10-David GINOLA

Hem sağ hem de sol ayağını mükemmel şekilde kullanmaktaydı. PSG'den Newcastle oradan Tottenham,daha sonra A.Villa ve Evertonda top koşturdu. Topa tekniğin en incesi ile vurur insanı kendinden geçiren çalımlara imza atardı. Bir çok bayan Ginola sayeside futbolu takip etmeye başlamıştı.



9- Bugün dünyanın en iyi golcüleri arasında gösterilen Drogba 2004 te 25 milyon euro ya Marsilya'dan Chelsea'ye transfer oldu. 2006 kariyerinin zirvesine çıkarak 20 gol ile premier ligde gol kralı oldu. Mesafe ve açı tanımayan sert şutlarıile kalecilerin, yıkılmaz vücudu ile rakip savunmaların korklu rüyası olmaktadır.


8-Ruud van Nistelroy
Sir Alex FERGUSON, ayağı kırık olmasına rağmen onu transfer etmekte tereddüt etmemiş, Ruud'da kendisine güvenen Sir Alex'i mahçup etmemişti. 5 Sezon boyunca 219 maça 150 gol sığdırmıştı.9 maç üst üste gol atma rekoru kendisindedir. ManU'da tam bir gol makinesine dönüştü. Şampiyonlar liginde tam 38 gol atarak taraftarın sevgilisi olmuştu.



7- Patrıck VIERA
9 Sezon boyunca Arsenal'in orta sahasının yükünü çekti. Fiziksel gücü ile savunmaya yaptığı katkının yanısıra pas dağıtma becerisi ile de Bergamp ve Henry gibi iki efsaneyi efsane yapan en güzel gollerin hazırlayıcısı oldu.


6- Peter SCHMEICHEL
Kendisinden sonra Sir Alex tam sekiz tane kaleci denedi ama van der sar' a kadar onun yerini kimse dolduramadı. Manchester'ın futbol tarihini yeniden yazdığı yıllarda başrol tabiki onundu. Daha sonra A.Villa ve Man.City'de eski günlerini aratsa da bay refleks unutulmazlar arasında yerini aldı.


5-Cristiano RONALDO
Brezilyalı mı yoksa Portekizli mi ? Hangi Ronaldo'nun daha iyi olduğu tartışıla dursun. 30 yıl boyunca George Best'i arayan ManU taraftarı Cristiano'nun 18 yaşında adaya ayak basmasından sonra kendilerini neye adayacaklarının cevabını bulmuşlardı. 2008 yılında bir sezonda 40 tan fazla gol atarak onların saygısını haketmişti.94 milyon euro ya Real'e satılmadan önce ManU'nun kazandığı bütün kupalarda hep başroldeydi.




4- Gianfranco ZOLA
Sevimli, ufak italyan. Yaratıcılığı ve estetik golleri ile Premier lige başka bir hava katmıştı. Chelsea taraftarı tarafından Chelsea forması giyen en iyi yabancı seçildi. Mavilerin onunla kazandığı2 FA cup, 1 Lig kupası,1 Kupa galipleri kupası ve 1 Süper kupa şampiyonluklarında aslan payı Zola'nındı.





3- Thiery HENRY
Juventus'ta vasat bir kanat oyuncusu iken Arsenal'de bir gol makinesine dönüştü.Fiziği ile bir atleti andıran Henry Arsenal adına attığı 226 golle Arsenal'in untulmazları arasına girmeyi başardı. Arsenal ile 2 Premier lig 1 de FA cup şampiyonluğu kazandığı.






2- Dennis BERGAMP
Kendisi için İnter'e verilen 7,5 milyon poundluk banservis bedeli oldukça sert tepkilere neden olmuştu.Ancak attığı gollerle, Arsen WENGER ile beraber Arsenal devriminin baş kahramanı oldu. Taktiksel bilgisi ve becerikli pasları ile Premier ligin en muhteşemlerinden biriydi.




1- Eric CANTONA
Listenin 1 numarası. Premier lige gelmiş en iyi yabancısı.Futbolun hırçın çocuğu 1992'de Leeds formasıyla adaya ayak basmış ancak sezon bitmeden kral olacağı ManU 'ya geçmişti. Dik yakaları ve futboluyla sadece kendine değil kaybetmeyede tahammülü yoktu. 31 yaşıda efsane olmayı başarmış bir oyuncuydu. Bir ManU taraftarı için Cantona'dan ötesi yoktur.


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder