9 Aralık 2009 Çarşamba

Kara Kartal Düştü


Dün akşam doping nedeniyle CSKA'lı 2 oyuncunun olmaması hepimizin iştahını kabartmıştı. BJK'nın maça istekli başlaması ve Tello'nun kaçırdığı gol sonrasında da bu işin olabileceğine inanmaya başlamıştık. Mustafa DENİZLİ kendisine 1-0 lık skorun yeteceği düşüncesi ile TORAMAN'ı da orta sahaya monte ederek önce gol yememeyi planlamıştı.Ancak CSKA da sinsi sinsi geliryordu BJK kalesine. Nitekim 41. dakikada golü buldular. İşte o dakikadan sonra oyuncularda fundemental sorunlar oluşmaya başladı.Fizik olarak çalışıp çabalıyorlar ama psikolojik olarak çoktan sahayı mağlup olarak terk etmişlerdi bile.
İkinci yarı boyuncada BJK'ın güzel bir oyun sonrasında yendiği ama kimselerin bir sıfata sokmadığı,eksik diye burun kıvırdığı ManU'nun( hemde bu sefer daha da eksik bir kadroyla) Almanya şampiyonuna attığı gollerin haberleri geldikçe sahadaki futbolcularla beraber 70 milyonun da umutları azalmaya başlamıştı. Kartal 85'te golü bulsada CSKA'nın 90+'daki golüne engel olamadı ve yine sahasında mağlup oldu. Şimdi tek umudumuz UEFA'nın rusları diskalifiye etmesi. Bu gerçekleşse bile bu şekilde tur atlamak içimize sinecek mi? Kimse şanssızlık demesin. Şu bir gerçekki BJK bu sene gruptan çıkmayı hakedecek bir oyun oynamadı. Çünkü kendi sahanda oynadığın 3 maçta 1 puan bile alamıyorsan kusura bakma ama avrupa'da devam etmeyi hak edemezsin.
FB'nin şampiyonlar liginde çeyrek final oynadığı sezonu hatırlayalım. Gruplarda kendi evinde oynadığı 3 maçıda kazandı sarı lacivertliler. Dışarda ise 1 mağlubiyet(inter) 2 de beraberlik(psv,cska) aldı. Ayrıca ikinci turda Sevilla'yı,çeyrek finalde de Chelsea'yi mağlup etmeyi başardılar. Yani içerde beraberlik dahi almadılar. Keza GS'da Ali Sami Yen'de Barça,Real Madrid gibi devleri dize getirdi. UEFA'yı aldığı sene evinde Milan'ı mağlup etti ve gruplardan uefa kupasına devam etti.Orada da Dortmund,Leeds gibi güçlü ekiplere şans tanımadılar.
Sonçta Avrupa'da başarının yolu kendi evindeki maçları kazanmaktan geçiyor. Adına boşu boşuna devler ligi denmiyor. Eğer sen kendi evinde galip gelemezsen hemen cezayı kesip, eve dönüş biletini eline veriyorlar.

2 yorum:

  1. nedense kartal düşünce yazıyonda eski şehirde kaybolan fenerden bahsetmiyoruz tufan bey selamlar muhammet akgenç

    YanıtlaSil
  2. fb 4 oyuncunu kelepçe skandalındaki yönetim zafiyetine bi yazı bekliyoruz üstad muhammet akgenç-levent kutlu

    YanıtlaSil