13 Aralık 2009 Pazar

Olmazsa olmaz

Üç maç arka arkaya sıfır çektikten sonra FB nihayet kazandı. Kazandı ama kazanırken müthiş bir futbol oynamadı. Haftalar sonra FB'ye gelen şey kazanma arzusu idi.Üstüste gelen yenilgilerden,hafta içinde medyaya yansıyan seks skandallarından sonra FB'li futbolclar bu maçı ne yapıp edip kazanmaları gerektiğinin farkındaydılar.İkinci yarının başlarında yenik duruma düşmelerine rağmen 90. dakikaya kadar maçı bırakmadılar ve kazanmayı bildiler. Bu galibiyet özgüvenlerinin geri gelmesinde önemli bir yer tutacaktır.
Dün akşamki maç konusunda benim dikkat çekmek istediğim farklı noktalar var. Birincisi son 4 maç bize bu takımın asıl itici gücünün taraftarı olduğunu gösterdi. Seyircisiz oynamanın keyifsizliği bir yana, FB'yi FB yapan asıl unsur taraftar olmayınca el freni çekilmiş gibi oluyor. Kasımpaşa maçı belki yine kaybedilirdi ama hiç değilse taraftar,takımı mücadele etmesi için teşvik edebilirdi. Yani ruh eksik olunca beden hiç bir işe yaramıyor. Umarız FB yönetimi 2 maçlık cezadan sonra daha dikkatli tedbirler alır.İkinci nokta ise Emre'nin yokluğu.Maç ayırımı yapmayan iki oyuncudan biri.(Diğeride Gökhan) Kendisine kavgacı deniyor. Doğru ve ya yanlış. Ama unutulmamalıdır ki kötü oyuna,yenilgiye tahammül etmeyen, her maç canını dişine takan oyuncuda Emre'dir. Eğer ruhun bir parçası taraftarsa, diğer parçasıda Emre'dir. Eğer kaybedilen üç maçta Emre olsaydı,tekniği,orta sahayı toparlaması ve ileriye top taşıması, ayrıca hırsıyla 3 maçında kaybedilmesine engel olabilirdi. Emre'nin yokluğuda takıma oldukça zarar veriyor. İyi bir Emre'nin neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz.

Üçüncü nokta Özer HURMACI. FB Alex'e endeksli bir oyun oynuyor. Alex oynarsa kazanıyor,oynamazsa kaybediyor. İşte FB'yi bu tek adama bağlı kalmaktan kurtaracak Emre'den sonra ikinci oyuncu Özer. O da maça tutuk başladı ama dakikalar ilerledikçe kendini buldu. Sürekli hücumu düşünmesi,tek top oynama isteği ve oyun zekası onun kulübeye mahkum olmamaması gerektiğini gösteriyor. Ayrıca Alex'e yaptığı asist onunla aynı dili konuştuğunun bir resmi. Eğer düzenli olarak ilk 11 de oynamaya başlarsa takıma çok önemli katkıları olacaktır.
Son olarakta Mehmet TOPUZ'a değinmek gerekir. Herkes Mehmet'in Kayseri'deki Mehmet kadar olamadığını söylüyor. Belki haklı olabilirler. Ancak unuttukları bir şey var. O da Mehmet'in Kayseri'de serbest, FB'de kanatta oynadığı. Topuz Kayseri'de oyunu istediği gibi yönlendiriyor,sahada istediği gibi dolaşıyordu. Bu durum FB'de Alex varken mümkün mü? FB bu şekilde ancak bir oyuncuyu kaldırabilir. Daum'da kendisini sağ kanatta değerlendiriyor. Mehmet'te yeteri kadar özgür olamadığı için oyuna ağırlığını koyamıyor. Ama yinede koşuyor,pres yapıyor. Fakat üretken olamıyor. Eğer kendisinde ısrar edilir ve Gökhan'a savunma konusunda yardımcı olma alışkanlığı kazandırılırsa onun da çok faydalı olacağına inanıyorum.Hem böylece Kazım gibi futbolcu olmuş ama ahlaki yönden gelişmemiş,profesyonel olmayı becerememiş,takım arkadaşlarını ayartan bir oyncudan da kurtulmuş oluruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder