12 Kasım 2011 Cumartesi

Sadece Bılic'in İntikamı Mı ?



Kuralar çekildiği zaman Hırvat teknik adam Bilic'in ''Üç yıldır bugünü bekliyorduk. İntikam zamanı .'' sözleri basınımıza yansımıştı. Dah sonra maç günü yaklaştıkça Bilic tansiyonu yükseltmemek adına bunun bir intikam maçı olmadığını üzerine basa basa vurguluyordu. Ancak bir gerçek vardı ki bu hırvatlar için düpedüz intikam maçıydı. Haksız da sayılmazlardı. Eğer onların yerinde biz olsaydık biz de bu maça intikam maçı olarak bakacaktık.
Bence Bilic ve Hırvatlar dışında bir intikam durumu daha vardı. O da Hiddink'in intikamı. Bilinçli olarak olmasa bile Hiddink yıllar önce Avrupa şampiyonu cv si ile geldiği Fb'den gönderilmesinin inkamını bu şekilde biz Türklerden almış oldu. Sürekli duygularıyla hareket eden, hiç bir zaman mantığı ile hareket edemeyen Türkleri mantık çerçevesine hapsedip,duygudan yoksun bir şekilde oynatmaya çalışarak bize son 15 yılın en kötü futbolunu oynattı.(sonuçları değil,sahada oynanan futbolu kastediyorum) Bilic'in üç senede biriktirdiğini Hiddink 20 sene biriktirmiş demekki. Daha önce çalıştırdığı takımlarda sürekli başarı sağlayan bir teknik direktörün bizle başarısız olması çok enteresan.Hiddink bunu bilinçli bir şekilde yapmıştır diyerek sığ bir düşünceye sahip değilim. Bunun Hiddink'in bilinçaltına yerşen duygularının getirdiği bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Eee İntikam ne de olsa soğuk yenen bir yemektir.

SANTRAFOR YOK
Yıllarca Türkiye'de kaleci yetişmediğinden dert yandık. Bu gün çok şükür böyle bir durumdan muzdarip değiliz. Milli takımda oynayabilecek en 4-5 kaleci bir çırpıda sayabiliriz. Volkan,Recep,Tolga ve ya Cenk bu görevi pek ala yerine getirirler. Şimdi durum tersine dönmüş vaziyette. Milli takım için Santrafor eksikliği söz konusu. Burak'ın elinden geleni yapıyor ama sonuçta o da bir santrafor değil. Bir forvet oyuncusu. Maalesef milli takımda Saffet SANCAKLI ve Hakan ŞÜKÜR'den beri gerçek anlamda bir golcü bulamıyoruz. Şimdi modern futbolda golcü mü kaldı diye sorabilirsiniz. Evet modern futbolda her oyuncunun hücum ve yine her oyuncunun savunma yapması gerektiği bir gerçek. Ama eğer golcülere her zaman her yerde ihtiyaç vardır. Bakınız Hırvatistan'de Olic,Almanya'da Klose,İspanya'da Villa ve ya Torres.Türkiye kalecilere odaklanırken golcüleri unuttu.
MAÇ
Maç mı onu konuşmaya zaten gerek yok. 2 Dakika oynanan maçın nesini konuşalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder