26 Kasım 2011 Cumartesi

Donma Derecesi (0)



Dün akşam dondurucu soğuğa rağmen Fb'li taraftarlar takımlarını yalnız bırakmamış ve kendileri için ayrılan tribünleri doldurmuşlardı. Geçen hafta gelen Eskişehir galibiyeti futbol adına umut vermemesine rağmen takımlarının zorlu Ankara deplasmanında kendine geleceğini ve iyi futbol oynayarak İstanbul'a üç puanla döneceğini düşünüyorlardı.Fakat ne yazık ki onlar gibi Fb li oyuncularda Ankara soğuğunda dondu kaldı.
   Fb li oyuncular onların bu ümitlerini boşa çıkardı. Her geçen hafta Fb nin futbolunda dikey bir düşüş olduğu gerçek. Her hafta toparlanır diye düşündüğümüz oyuncular giderek daha da düşük performans sergiliyorlar. Futbolcuların performansında ki düşüş bir yere kadar makul karşılanabilir ama maalesef Aykut Hoca da da performans düşüklüğü söz konusu. Fb'nin önündeki en temel sorun son haftalar itibari ile hem kendilerini geçen yıl şampiyon yapan, hem de sezona iyi başlamalarına sebep olan her şeyi ispatlama mücadelesinden yoksun bir ruh halinde olmaları. Sahada görünen şu ki sanki oyuncular da bir şeylerden vazgeçmiş durumda.

Sahada Yobo,Bilica,Volkan ve  Ziegler dışında görevini yapmaya çalışan (yapan demiyorum), oyuncu yoktu. Alex son haftalarda yavaş yavaş formundan uzaklaşıyor. Olabilir. O zaman da Aykut Hoca kendisini oyundan alacak. Caner son haftalarda Özer de geldiğinden beri kahraman olma hevesinde. İkisi de takım oyunu oynamaktan oldukça uzak. Hele Özer geldiği günden kendisinden hep patlama beklendi ama maalesef o beklenen patlamayı hiç bir zaman yapamayacakmış gibi. Bence Sezer'in de Fb deki geleceğine mani olmaya başladı. Bir de Stoch sorunu var takımda . Evet bir sorun. Çünkü bu kadar formsuz oyuncu varken(Özer,son haftalarda Caner,Alex) ve sakat Dia varken  Stoch oynamayacaksa ne zaman oynayacak merak ediyorum. Takımın 80 dakika top oynamadığı bir maçta son on dakika onu oyuna sokmak hem ona hem taraftara hem de takıma yazık.Fb'yi haftaya oynayacağı Ankaragücü maçından sonra art arda Gs,Bursa ve Ts maçları bekliyor. Eğer oyunculardaki bu fiziki ve ruhsal yetersizlik devam ederse Fb bu üç maçtan maksimum 2 puan çıkartabilir.

3 Temmuz dan bu yana kulüpte omuzlarına en fazla yük binen kişi Aykut Hoca oldu.O da bu camianın hem teknik direktörü hem başkanı hem yöneticisi yani her şeyi oldu ve elinden geldiğince üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Ama artık yönetimin kış uykusundan uyanma zamanı geldi de çoktan geçti. Yönetimin işinin başına geçip Aykut Hoca'nın asli görevine dönmesini,beynini sadece futbol takımına,rakiplere,transferle odaklanmasını sağlaması lazım.Yönetim Uyuma Aykut KOCAMAN'a sahip çık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder