1 Kasım 2011 Salı

Kaptansız da olur (mu)


Dün akşam ki maç normal şartlarda her türlü Fb nin lehine olabilecek bir karşılaşmaydı. Ama dedik ya ! normal şartlarda. Bu sezon için hiç bir şey normal şartlarda ilerlemiyor Fb için. Önce malum dava, sonra yaşanan sakatlıklardan dolayı Aykut Hoca'nın bir türlü ideal 11 e kavuşamaması (Üstelik iki sakat Gökhan ve Mehmet'in sakatlık dönüşü tam olarak form tutamaması),golcülerin istenen seviyede olmaması,4 gün önce oynanan Bjk derbisinin yorgunluğu,bu sezon alınan iki beraberliğin de Kadıköy de olması bir de üstüne Alex'in 6. dakikada kırmızı kartı !
Bütün bunlar ardı ardına sıralandığı zaman maç, normal şartların olmadığı bir  karşılaşma hali alıyordu. Ancak formsuzların var güçleriyle oynaması, formda olanlarında exrta performans sergilemeri ile Fb maçtan galibiyetle ayrılmayı başardı. Hakemin  Alex'in oyun dışına yollamsı doğru ya da yanlış. Ben bunu tartışmıyorum. Ancak şu da bir gerçek ki hakem verdiği kararın etkisinde kalarak Emre'nin oyunun dışında kalma isteklerini göz ardı ederek onu oyunda tuttu. İster hakem,İster oyuncu, ister kaleci olun fark etmez. Yaptığınız hatanın etkisinde kalırsanız oyunun geri kalanında da hatalar zinciri birbirini kovalar ve hata üstüne hata yaparsınız. Bu futbolun değişmez kurallarından biridir.
Bu maç bizlere gösterdi ki Fb Alex olmadan da maç kazanabiliyor. Ama dün akşam ki maçın farkı,Fb'nin maça Alex ile başlaması ve Alex'in daha maçın başında atılması ile diğer oyuncuların geri kalan sürede daha fazla hırs,istek ve mücadele ederek oynaması. Eğer Fb maça Alex ile değilde, onun pozisyonunda mesela Özer ya da Sezer ile başlasa sonuç yine aynı olur muydu ? İşte bunda emin değilim. Bazen takımın liderinin ya da herhangi bir oyuncunun atılması(,hele  atılan oyuncunun haksız yere atıldığını diğer oyuncular düşünüyorsa) takımı ateşleyen unsurdur.  Ben  zamanında bu takıımda en fazla Alex'e karşı olanlardan biriydim. Yaptıklarına saygı ve hayranlık duyuyor ama onun zamanının geçtiğini düşünüyordum. Pozisyon için hala aynı görüşteyim. Klasik anlamda on numara pozisyonunun zamanının geçtiğini hala savunuyorum. Modern futbolda her oyuncunun on numara gibi olması gerektiği su götürmez bir gerçek. Ancak ne var ki Fb'nin mevcut oyuncu grubu içinde Alex'iz bir formata uygun olmadığını düşünüyorum. Dolayısı ile dün akşam ki skor kimseyi yanıltmasın. Şu an ki mevcut Fb kadrosu Alex olmadan uzun süre maç kazanmaya müsait değil. Yani Kaptansız olur. Ama bir bilemedin iki defa olur. Her zaman olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder