19 Haziran 2011 Pazar

Satılmalı mı ? Satılmamalı mı ?



            Kim ne derse desin Fb'ye Kenneth ANDERSON'dan sonra takımın ihtiyacı olan,taraftarın gönlinde taht kuracak bir forvet gelmemişti. Kezman'larla Güiza'larla taraftar saç baş yolarken,günden güne kahroluyordu. Geçtiğimiz sezon başında Aykut Hoca'nın isteği ile uzun uğraşlar sonucu Niang'ı kadrosuna kattı. Niang da sezon içinde attığı goller ve oyun içinde verdiği mücadele ile hem şampiyonlukta önemli bir pay sahibi oldu hem de taraftarlarının gönlünde taht kurdu. Fb taraftarların yıllardır özlediği santrafor sonunda bulunmuştu. Artık Fb taraftarı en azından bir yıl daha forvet anlamında kara kara düşünmeyeceklerdi.
        Ancak bu gün yazılı ve görsel basına düşen haberler bomba etkisi yarattı. Niang facebook taki hesabına Fb'den ayrılabileceğini yazarken,dış kaynaklı basın Katar'ın Al Ahli kulübünün Niang için Fb'ye 18 Milyon Euroluk bir teklif yapmaya hazırlandığını bildiriyordu. Gerçi Fb cephesinden bu konu ile ilgili kendilerine herhangi bir teklif gelmediği açıklansa da bir kere dedikodusu çıkmıştı.
        Geçen sene Simon KUPER'in Futbolun Şifreleri kitabını okurken O.Lyon başkanı Aulas'ın görüşleri dikkatimi çekmişti. Aulas Lyon'un başarı şifrelerini anlatırken scout ekibi,karar verme mekanizması gibi konulara değiniyordu. Bunların arasında transfer politikası en önemli unsurdu. Aulas'ın söylediği şuydu : ''Eğer bir oyuncumuza değerinden daha fazlası teklif edildiyse hemen satarız.''
        Dolayısı ile Niang her ne kadar kalitesini ispatlamış bir oyuncu olsa da şu an ki değeri 18 Milyon Euro değil. Eğer gerçekten böyle bir teklif olursa ben şahsen hemen satılması görüşündeyim. Unutmamalı ki Fb'nin bugünlere gelmesinde Baliç ve Okacha transferlerini unutmamak gerekir. Evet belki Fb'nin bugünkü durumu o günlerden çok daha iyi. Ancak satılmayacak oyuncu yoktur.Bu transferden gelecek para ile yine iyi bir forvet takıma katılabilir. O yüzden bu paraya Niang da derhal satılabilir.
           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder