1 Haziran 2011 Çarşamba

Kimse Beklemesin



Sayın Aziz YILDIRIM ve Fenerbahçe Kulübü bu topraklarda gerçek anlamda yıldız transferler gerçekleştirme konusunda ilkleri yaşamış ve taraftarlarına yaşatmışlardır. Ortega ile başlayan akım Anelka ve Roberto CARLOS ile devam  etmiştir. Ancak posterini alarlar denilen oyunculara Fb forması giydirmiştir Aziz YILDIRIM. Bunun yanı sıra Fb kulübünü nerelerden nereye getirdiğini anlatmaya zaten gerek yok.  Fb kulübünün bu tür girişimleri ile diğer kulüplerde ufkunu genişletmiş ve ülkemizin yeşil çimlerinde diğer kulüplerde ardı arkasına yıldız oyuncular transferler yapmışlardır. BJK nın bu sezon ki Guti,Q7,Simao transferleri gerçekten takdir edilecek transferler. Keza Gs ın Baros, Misimovic transferleri de aynı şekilde.
Şimdilerde yıldız transfer bayrağını Bjk almış durumda ve Bjk ın bayrağı uzun süre daha elinde tutacağını düşünüyorum. Çünkü Aykut KOCAMAN ın gelişinden sonra Fb de yıldız transfer dönemi en azından geçici bir süreliğine askıya alındığı kanısındayım.
Geçen sezon transferlerine bir bakacak olursak. Niang,Dia,Stoch,Yobo. Bu oyuncuların içinde bir tek Niang yıldız seviyesinde sayılabilir. Stoch Twente'nin şampiyonluğunda önemli rol oynamıştı ama takımın yıldızı değildi. Keza Dia da öyle. Yobo, Everton da yedek kalmaya başlamıştı. Tecrübesiyle çok önemli bir oyuncuydu ama her ne kadar Nijerya milli takımı oyuncusu olsa da ne bir R.Carlos'tu ne de Anelka. Stoch ve Dia'nın ortak özellikleri genç ve başarıya aç oyuncular olmalarıydı. İşte Aykut KOCAMAN'ın temel transfer politikası da burada ortaya çıkıyor. Bu sene de basında çıkan isimlere bakıldığında hiç yıldız ismi ortaya çıkmıyor. Aykut Hoca yıldız değil, takım oyuncusu olabilecek,yedek kaldığında sorun çıkarmayacak,çalıştığı zaman forma alabilecek,başarıya aç,genç ve ileride kulübe para kazandırabilecek ve aynı zaman da brezilyalı olmayan oyuncular peşinde. Dolayısı ile özellikle bu transfer sezonunda kimse Fb den yıldız oyuncu transferi beklemesin. Fb bundan sonra Lyon gibi kendi yıldızlarını yaratıp para ve sportif başarı kazanma yoluna gidecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder