30 Ocak 2011 Pazar

Hak Eden Kazandı


Fenerbahçe'nin bu akşam ki maçı sadece oynanan 90 dakikada kazanmadığını düşünüyorum. Ligin ilk yarısının bitimi ile beraber futbolcular başta olmak üzere tüm camia Trabzon maçını bekliyordu. Verilen tüm demeçler bunu maçın ne olursa olsun kazanılacağı yönünde idi. Taraftar da bu maç konusundaki ciddiyetini tribünleri doldurarak gösterdi.Anlaşılan o ki Trabzon kanadı verilen bu demeçlere pek itibar etmemiş ve Fb nin kendilerini yeneceğini düşünmemişti. Maçın başlama düdüğü ile birlikte Fb li futbolcular öyle bir baskıya başladılar ki Trabzon orta sahası top yapmaya fırsat bulamadı. Şu da bir gerçek,Trabzon ligin başından bu yana kendisine bu derecede baskı uygulayan bir rakiple ilk defa karşılaşıyordu. Daha önce böyle bir temponun sınavından geçmemişlerdi. İlk sınavlarında da maalesef geçer not alamadılar.
Aykut Hoca'nın maçı kazanma ve oyunu tutma hamlelerine karşı Şenol Hoca aynı derecede cevap veremedi. Hep söylediğim gibi Trabzon'un tek rakibi yine kendisi. Tek bir beraberlikle futbolcularını yuhalayan Trabzon seyircisi gereksiz yere takımını strese sokmuştur. Maalesef Şenol Güneş'te polemiklere ortak olarak gerekli olan takımı,şehri,camiayı sükunet içinde tutacak davranışı sergileyememiştir. Bundan sonra Trabzon'un işinin daha zor olacağı kanısındayım. Özellikle evinde oynayacağı maçlarda fazla stresli olacaktır Trabzonlu oyuncular. Gol bulamadıkları her dakika onlar için azap olacak, tribünlerin sabırsızlığı onları hataya zorlayacaktır. Anlaşılan o ki 96 da kaybedilen şampiyonluğun aynısını yaşama korkusunu hala üzerinden atamamışlar.
 Sonuç olarak Fb hak ettiği bir galibiyet aldı.Bu galibiyetin önemi önümüzdeki hafta ortaya çıkacak. Eğer Manisa deplasmanında puan kaybı yaşanırsa o zaman Trabzon maçının önemi kalmayacaktır. Eğer Fb bu akşam sergilediği agresif tempolu baskılı oyunu devam ettirirse şampiyonlukta rakiplerinin bir adım önüne geçecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder