12 Aralık 2010 Pazar

2004 MODEL YUNANİSTAN


Fenerbahçe'yi yenmenin en kestirme yolu bu. 2004 model Yunanistan taktiği. Sonuna kadar kapan sonra 2 şutla maçı al. İkinci yarılarda Fb'nin oyundan düştüğünü artık orta okul çocukları bile biliyor. Ümit ÖZAT ta ilk yarı takımını Otto REHAGEL'in bile kıskanacağı şekilde oynattı ve toplamda üç şut ve iki golle istediğini aldı. İlk yarıda yarı sahayı geçecekler diye az kalsın ödleri patlayacaktı. Bunu o kadar abarttılar ki 2004 te Yunanistan milli formasını giyen oyuncuları bile bunaltacak  seviyeye getirdiler.
Aslında ilk ayrı Fb maçı kazanma adına her şeyi yapmıştı. Ceza sahası dışından şut,ver-kaç larla rakip ceza sahasına girme,kanatlara inip oyunu açma. Hepsi vardı sarı lacivertli oyuncularda ama bir tek son vuruşlarda etkisiz kaldılar.İkinci yarıda daha vasat oynamalarına rağmen gol için biraz daha açıldıkları dakikalarda kontradan golü yediler. Fakat golün de Caner'in kanadından geleceği bas bas bağırıyordu.



Fb'nin deplasmanlarda puan kaybı yaşamasının iki ana nedeni var. İlki, kontraya çıkamaması.Aykut Hoca'nın istediği gibi hızlı bir şekilde atağa çıkamıyor Fb. Sürekli set hücumu varyasyonları deniyor. Böyle olunca da rakipler, savunma pozisyonlarını rahatça alabiliyor.  Bir diğer sıkıntı ise ters kanada tek topla dönemiyor.Devamlı yerden iki ya da üç pasla kanat değiştiriyor. Bu da zaman kaybı yaratıyor.Eğer bu iki sıkıntıyı giderebilirse daha iyi sonuçlar alabileceğine eminim.
Trabzon'un kazandığı,Kayseri'nin kaybettiği hafta da bu mağlubiyet hiç de iyi olmadı. Liderle puan farkı dokuza çıktı ve bu fark hiç de az değil.Devre sonuna doğru şampiyonluk için iddialı olabilecek bir konuma gelmişken farkın tekrar açılması ağır bir yara daha aldırdı Fb'ye.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder