22 Ağustos 2009 Cumartesi

TRABZONUN DİŞİNE GÖRE

2008-2009 Sezonun son maçında Trabzon evinde Fenerbahçe yi konuk ediyordu.Avrupa macerası açısından her iki takımdan da kritik bir maçtı.Trabzon kazanıp Şampiyonlar ligine Fenerbahçe de galip gelip ligi 4. sırada bitirerek bir ön eleme az oynamak istitordu.Sivaspor Galatasaray karşısında mağlup olması Trabzonunişine geliyordu. Nitekim 90. dakikada skor 1-1 iken Trabzon şampiyonlar ligine giderken 90+1 de yedikleri gol onları avrupa ligine itiyordu. Bu durum bazı çevrelerin tepkisini çekmişti.Onlara göre avrupada daha tecrübeli olan Trabzon şampiyonlar ligine gitmeli idi. Türkiye yi sivas tan daha iyi temsil edeceğini iddia ediyorlardı.Sivas ın Şampiyonlar ligine ilk turda veda etmesi ekmeklerine yağ sürüyor ve ' işte gördünüz mü?' demeye başlamışlardı ki Toulouse karşılarına çıktı ve bize son yıllarda aslında alışkın olduğumuz Trabzonspor un süpriz elenişlerini unutmamıza fırsat vermedi. İşte son yıllarda türk futboluna damga vuran Trabzonun süpriz elenişleri.



1-98-99 Sezonu

Trabzon bir önceki sezon UEFA kupasına katılmayı haketmişti. Rakip Wisla Krakov du.Gazeteler için çok kolay bir rakipti ama Trabzon için değil. Trabzonspor ilk maçı 5-1 ikinci maçı da 2-1 kaybederek eleniyordu.

2-2004-2005 Sezonu

Bu sefer hedef şampiyonlar ligi idi ve rakip bir zamanların güçlü Dinamo Kiev i idi.Bu kez gazeteler daha temkinli davranıyor işin biraz zor olduğunu fakat trabzonun kalitesinin turu geçeceğini söylüyorlardı. Sonuç Trabzon ilk maçı 2-1 ikinci maçı da 2-0 kaybederek eleniyordu.

3-2005-2006 Sezonu

Bu sefer tam çantada keklikti. Kıbrıs rum kesiminden famagusta rakipti. Rum futbolu bırakın dünyayı bizim futbolumuzun bile çok gersinde idi. Ama bizim hepimizin unuttuğu bir şey vardı. O da trabzun un dünyada elenemeyeceği takım yoktu. Nitekim trabzon yine süpriz yapmadı ve ikinci maçı 1-0 kazanmasına rağmenilk maçı 3-1 kaybettiği için elendi.

4-2006-2007 Sezonu

Uefa kupası ön eleme turunda rakip İspanyadan Osasuna idi.Daha önceki rakiplere biraz daha güçlü idi ancak trabzonun hastalığı yine başgösterdi ve 2-2 ve 0-0 lık sonuçlarla bir kez daha evinin yolunu tutuyortu.

5-2007-2008 sezonu

Son olarakta otelul galati macerası var Trabzonun.2006---2007 de 2-1 ve 1-2 lik skorlarla yine süpriz yaptı ve elendi.



Aslında trabzonun sorunu kronik olmuş.Derhal hem mental açıdan hemde fizik olarak toparlanalı. Biz eski Karadeniz fırtınasını geri istiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder