25 Ağustos 2009 Salı

BİR GARİP GERİLİM

Geçen sezon Barca nın futbolu için söyleniyordu' onların oynadığı futbolsa bizim oynadığımız ne ' diye.Bende soruyorum o zaman 'Diyarbakır seyircisinin yaptığı taraftarlık ise bizimki ne' Kendilerine ve futbola garezi olanlar toplulıuğu idi dün akşam stadı dolduranlar.Bir atmosfer ancak bu kadar çirkinleştirilebilirdi ve ancak bu kadarı ellerinden gelmişti. Maça dönecek olursak;Diyarbakırlı oyuncular ilk dakikadan itibaren sert oynuyor hakemde kontrolü kaybetmek için 8. dakikayı bekliyordu. Bu sezon ki Fenerbahçe ile geçen sezonki arasında 2 önemli fark var. Birincisi hırs ve mücadele isteği. Eğer eski Fenrbahçe olsaydı golü yediği dakika maçı bırakırdı. Halbuki dün akşam öyle olmadı. Maçı bırakmadılar,asıldılar,istediler ve aldılar. İkinci fark ise skor artık 1-2 oyuncuya bağlı değil.Geçen yıl Alex atarsa kazanıyor atamazsa kaybediyordu. Oysa bu yıl kanat oyuncuların katkısı çok daha fazla.
İki oyuncu içinde ayrıca parantez açmak gerekiyor. Bir tanesi Gökhan.İleri gidiyor,geri geliyor,stoperlerin kadenesine giriyor,kornerlerde ortaya gelip kaleye cepheden şut çekiyor bir de üstüne gol atıyor.Tam bir avrupalı bek gibi oynuyor.
Diğer oyuncu ise Cristian.Boş alanları ve boş adamları iyi görüyor.Terse top atıyor.Maldonado gibi sürekli geriye değil hem yana hemde ileri oynuyor.Orta alandaki pas trafiğinin en önemli parçalarından. Adeta bir köprü vazifesi görüyor.Sanki bir gün önce Brezilya milli takımında oynamış kaldığı yerden devam ediyor.Defansif anlamda Emre nin yükünü azalttığı için Emre nin ofansa katkısı daha fazla oluyor. Eğer futbolu Aurelio kadar seviyorsa Fenerbahçe yakın bir zamana kadar Aurelio nun adını bile anmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder