12 Eylül 2011 Pazartesi

2000 Ruhu Kolay Olmadı


Geride bıraktığımız sezon ligi kimsenin tahmin edemeyeceği bir noktada bitiren 8Aynı zamanda hayal kırıklığı yaratan bir futbol ortaya koyan)Gs da Adnan POLAT yönetiminin olaylı bir şekilde Ünal AYSAL'a devrinden sonra camianın ''İmparator'' diye çağırdığı Fatih TERİM takımın başına getirildi. Verilen karar çok mantıklı idi. Zira üç yıldır takım futbol anlamında sahaya hiç bir şey yansıtmıyor,Haldun ÜSTÜNEL önderliğinde yapılan transferler taraftarı heyecanlandırıyor ancak ortay skor anlamında oldukça kötü bir tablo çıkıyordu.
Tarihinin en kötü yönetimlerinden birine şahit olan camia önce Ünal AYSAL'ın sonra da Fatih TERİM'in gelişi ile umutlarını yeşertmeye başlamıştı. Artık herkes takıma yapılacak takviyeleri bekliyordu.
Drogba,Forlan,Reys,Almunia gibi ismler telaffuz edilmeye başlanmıştı.Avrupa kupalarında oynamayacak Gs'ın Avrupa'nın dev kulüpleriyle mücadele edecek bir kadro kuracağı konuşuluyordu.Yukarıda sayılan isimler olmasa da Muslera,Elmander,Eboue,Riera transfer edildi. Yerlilerden de Selçuk İnan,Ceyhun GÜLSELAM kadroya katıldı.Artık herkes  2000 ruhunun geri geleceğini Gs'ın Türk futboluna damga vuracağını tahmin ediyordu. Fakat daha ligin ilk haftasında İBB'ye karşı şok bir yenilgi aldı. Burada herkesin unuttuğu bir nokta vardı. 2000 ruhu bir yılda oluşturulmamıştı. İnce ince oya gibi işlenerek 4 yıl sürmüştü o ruhu ortaya çıkarmak.
Fatih Hoca 96 da Gs'ın başına geçtiğinde Milli takımdan öğrencileri Hakan ŞÜKÜR,Bülent KORKMAZ,Tugay KERİMOĞLU,Arif ERDEM gibi oyuncularla beraberdi. Takıma Avrupa futboluna damga vurmuş Hagi katılmıştı.vAN gOBBEL, Suat,Okan,Ümit vardı. Ligi şampiyon tamamlayan Gs 34 maçta sadece 2 yenilgi (Fb maçları) almıştı.97 de takıma Barcelona'nın kaptanı Popescu, Fatih AKYEL eklenmişti. Dünaynın gelmiş geçmiş en iyi savunmacılarından olan Popescu Bülent le beraber iyi bir ikili oluşturmuştu.98 de Taffarel,Tolunay KAFKAS ve Hasan ŞAŞ,99 da Mehmet YOZGATLI ,Marcio Capone takıma dahil olan isimlerdi.
Burada önemli olan takımın omurgası bozulmadan nokta transferler ile ufak tefek takviyelerin yapılmasıydı.Defans ,orta saha ,Forvet genelde aynıydı.Fatih Hoca 4 yıl boyunca oyuncularını geceli gündüzlü eğitiyor ne yapmak istediğini beyinlerine kazıyordu.Bu günlerde Gs lıların pek sevmediği Emre BELÖZOĞLU Fatih Hoca ile A takıma alınmış, hagi'nin eğitmenliğinde futbolu ile günden güne büyüyordu.
Takım artık gözleri kapalı bir biçimde sahaya çıkacak hale gelmişti 4 yıl sonunda.Birbirlerinin uyurken gördüğü rüyayı bile bilen bir ekibin başarısız olması zaten kaçınılmazdı.

Ancak durum şimdilik farklı. Bu yıl ki kadronun 5-6 oyuncusu ilk defa yan yana geliyor. Dolayısı ile bir defada 2000 ruhunu yakalamak kolay değil.Takım daha birbirini tanımıyor henüz.Belki sezon sonunda Gs şampiyon olur ama o ruh kolay kolay yakalanmaz. Bir yılda o ruh denilen koca bina inşa edilemez.
Ayrıca o 2000 yılının takımında sadece oyuncu hoca bütünlüğü yoktu. O zaman yönetim de her şartta ve durumda Teknik Direktörünün arkasında durmuş, Ona her türlü desteği sağlamıştı.
Ek olarak şunu da belirtmek gerekir ki,Fatih Hoca bu ülkenin uluslar arası alanda önemli başarılar kazanmış üç hocasından biri,bu ülkeye kupa kazandırmış tek hocadır ama bu dönem hoca üçüncü defa takımın başına geçmiştir. İlk döneminde tarih yazan Fatih TERİM, ikinci döneminde başarısız olmuş camia da başkanından taraftarına kadar herkes tarafından neredeyse istenmeyen adam ilan edilmişti.Tribünler'' Fatih istifa'' sesleri ile inlemişti.
Şüphesiz aynı senaryo tekrarlanacak diye bir şey yok Ama futbolda her şeyin mümkün olabileceğini unutmamak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder