28 Nisan 2010 Çarşamba

Benim İçin Rüya Değil

Bir insan bu kadar mı kendisinden nefret edilmesinden beslenir. Adamı kendisi dışında herhalde kimse sevmiyordur. Hatta bazen kendisinin bile kendisini sevdiğinden emin değilim. Adamın her halinden küstahlık akıyor. Konuşmaları,bakışları,demeçleri. Hepsi küstahlık lügatına literatür olarak kaydedilecek cinsten. Sevgili Jose bugün yaptığı açıklamada Şampiyonlar Ligi kupasını '' Benim için rüya değil, ancak İnter için bir rüya'' olarak değerlendirdi. Herhalde bu açıklamayla İnterli taraftarlar bile çileden çıkmış olabilir.Ama ne yalan söyliyeyim küstah olmakta Mourinho'ya çok yakışıyor.Bence onu başarılı kılan faktörlerden  bir tanesi de bu hali.
Bu akşam ki maçı bütün dünya nefesini tutmuş beklerken, büyük çoğunluğun görüşü İnter'in turu geçeceği yönünde. Ama unutulmaması gereken bir kaç nokta var. Birincisi Puyol, İniesta gibi eksikleri olmasına rağmen rakip yüzyıylın takımı olarak kabul edilen Barcelona. Barcelona'nın iki yıldır başarısını oyuncular değil,sistem sağlıyor.İkincisi ilk maçta İnter'in Barça'ya 3 gol atacağını bir Allah'ın kulu tahmin edebilmiş miydi ? İnter'in ilk maçta topu rakibe bırakıp sonuca gitme planı tuttu ama bu sefer tutmayabilir. İlk maçta herkes nasıl mat olduysa bu akşamki maçtan sonra da ters köşeye yatabilirler.Üçüncüsü Mourinho bir alan savunması dehası olabilir ama İnter dünyanın en iyi savunma yapan ekibi değil.Eğer Barça finale yükselirse bu sezonun en heyecan verici ikinci maçına bu akşam tanık olacağız.(Barça-Bayern maçı en heyecan verici maç olacak bence) Eğer ilk 20 dakikada Katalanlar bir gol bulursa tadından yenmez.İki takımın futbaol mantığına bakarsak zaten olması gereken final Barça-Bayern finali olmalıdır.

1 yorum:

  1. hakemlere dua etsin ilk maç üçüncü gol ofsayt 2. maç atılan gol sayılmadı. daha beteri 70 dakika sahasından cıkmadı. toplamda herhalde takımı 60 pas ancak yapabilmiştir. Ama yine de son söz Guardiola için otursun yaptığı aptallığı iyi analiz etsin, rakibi kendi sahasına hapsetiş takımdan hücumcu çıkartarak nerdeyse korktu interden

    YanıtlaSil