16 Eylül 2009 Çarşamba

ROBERTO CARLOS DA SİLVA ROCHA



1973 Yılında dünyaya gözlerini açtığında Türkiye de kazan kaynıyor labirentin bir ucu 'Bağımsız Türkiye ' diğer ucu 'Milliyetçi Türkiye ' haykırıyordu. Ayşe henüz tatile çıkmamış, buzdolabı kömür ya da yarım ekmek dönere oylar satılmamıştı. Cemil TURAN bir yıl önce FB ye transfer olmuş gollarini atmay başlamıştı. Brezilya ise 3 yıl önce Meksika da düzenlenen turnuvada Felix'li, Carlos ALBERTO'lu, Gerson'lu ve Pele'li kadrosuyla İtalyanları 4-1 mağlup ederek 3. kez dünyanın en büyüğü olmuştu. O efsane kadrodan Carlos ALBERTO ilham vermişti robertonun babasına ve 2002 Brezilyasının sol ayaklı carlos albertosu olacaktı.

Palmeiras ta başlayan kariyeri 1996 inter ile devam edecekti. FB ile Aragones aşkı gibi onun da İnter le olan aşkı vasat geçen bir sezonun ardından bitmiş ve 11 yıl formasını giyeceği, bir efsane olacağı Real Madrid e transfer olmuştur. Real de 4 La Liga şampiyonluğu, 3 şampiyonlar ligi,1 süper kupa, 2 kıtalararası kupa,3 İspanya süper kupası kazanmıştır. 1999 yılında Teneriffe ye sıfırdan attığı gol matematikçiler tarafından inanılmaz olarak nitelendirilmiştir. 1997 yılında düzenlenen mini dünya kupasında Fransa ya attığı frikik golü ise futbol tarihinin en iyi 5 frikik golünden biridir. Kendisine has vuruş tekniği ile vuruş yaptıktan sonra sadece Carlos topun dışarıya çıkmayacağını biliyordu. Top öyle bir falso aldıki binlerce seyirci ile birlikte Barthez de olduğu yerde topun önünde saygıyla eğilip ağlarla kucaklaşmasını seyretmiştir.

Fenerbahçe ye transferi sözkonusu olduğunda sadece posterini alırlar yakıştırması yapılmış ancak posteri değil kendisi gelmişti.Şüphesiz FB Carlos u alırken onun futbolculundan ve yeteneklerinden yararlanmak istiyordu. Fakat asıl amaç kulübün reklamını yapmaktı. 2007 yazında Roberto CARLOS binlerce taraftarın önünde imzayı attığında görevini yerine getirmişti. Artık ondan sonrası teferruattı.

Özellikle bu sezonki maçlara baktığımızda Carlos futbolu kafasında bitirmiş gibi oynuyor( ya da oynamıyor). Sezon başından beri Roberto nun ülkesine döneceği konuşuluyor. Bence her iki tarafta görevini fazlasıyla yerine getirmiştir. FB onu avrupa futbolunda ki son yıllarında maddi anlamda memnun etmiş oda üstüne düşen reklam vazifesini sonuna kadar yerine getirmiştir. Eğer ocak ayında bu topraklarda ayrılırsa onu hep gülümsemesi,sempatik tavırları,yardımseverliği,arabaları ve Var mısın Yok musun da ekrana gelen muhteşem evi ile hatırlayacağız. Teşekkürler Roberto ve teşekkürler Fenerbahçe.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder