23 Nisan 2012 Pazartesi

1996-2012


Sevinmek belki de en çok onun hakkı. Ziegler ve Stoch galibiyetin baş aktörleri olsa da asıl dün akşam ki 3 puanın asıl mimarı Volkan dır. Kritik anlar da yaptığı kurtarışlarla hem takım arkadaşlarının hem de milyonlarca Fb taraftarının 90 dakika boyunca oyuna ortak olmalarını ve ayakta kalmalarını sağladı. Eskiden sırt numaraları birden onbire kadar olduğu dönemde antrenörüm bana kalecinin neden 1 numarayı aldığını şu sözlerle açıklamıştı '' Çünkü kaleci takımın 1 numaralı oyuncusudur.''
İşte Volkan da neden 1 numaralı kazağı giydiğini bir kez daha kanıtladı. 


Dün akşam ki maç beni 16 yıl öncesine Trabzonspor Fenerbahçe maçına götürdü. 1996 Yılında Rüştü kalesinde devleşerek Fb nin Trabzon deplasmanından galip dönmesinde ve Fb nin şampiyonluğa ulaşmasında  nasıl başrol oynadıysa,dün akşam da Volkan belki de Fb nin bu sezon mutlu sona ulaşmasında baş rol oynadı. Dün akşam bir benzerlikte Fatih TERİM ve Şenol GÜNEŞ arasında vardı bence.
O da iki hoca da kendilerine beraberliğin yetmesine rağmen kazanma hırslarına engel olmayıp maçı kaybetmeleri idi. 1996 da Şenol Hoca, dün akşam da Fatih hoca kazanmak üzerine hamleler yaparak maçı kaybettiler.

İlk yarıda herkes Fb nin savunmada kalıp kontra ile sonuca gideceğini düşünürken Fb maça ortak olarak başladı. Golü buldıktan sonra da bazılarının zannettiği gibi geriye yaslanmadı. Tam anlamıyla rakibi uyutma taktiğine başladı. Bu güne kadar topa hep daha fazla sahip olmayı isteyen ve de öyle oynayan sarı lacivertliler bu kez topu rakibe bırakıp, sahayı tamamen daraltarak oynadılar. Yani kendilerini değil rakibi koşturmayı tercih ettiler.
İkinci yarıda herkesin beklediği gibi gs ın atakları arka arkaya gelmeye başladı. Caner'in yaptığı faul sonucunda Gs'ın ve sezonun adamı Selçuk sarı kıırmızılıları umutlandıran golü attı.Fatih TERİM bence (ki benim futbol bilgim onunkinin yanında hiç kalır ) asıl hatayı Necati'yi oyundan alıp yerine Baros'u almakla yaptı. Bu da ileride Necati-Elmander uymunu sezon boyunca yakalayamayan Gs'ın galip gelmesini engelledi. 
  Dün akşam daha iyi oynayan değil, daha sakin ve daha akıllı oynayan kazandı. Süper Final şimdi adına yakışacak bir final olmaya şimdi başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder