13 Ocak 2012 Cuma

Önce Filozof Şimdi De Ordinaryüs


Dünya ve Türk futbolu açısından biz futbol dilencileri son derece üzüntülü günler ve aylar geçiriyoruz. Önce yeşil sahaların filozofu olan bizim kuşağa bu harika oyunun en güzel şekilde sahaya nasıl yansılıtılabileceğini gösteren,beyaz çizgilerin çevrelediği yeşil çimlerde bir mozart gibi konçertolar verirken saha dışında da demokrasi için savaş veren Socrates göçüp gitti bu dünyadan.
Bu gün ise seyretme şansına sahip olamasak da teknik imkanların elverdiği ölçüde bir kaç dakikalık görüntülerini görme şansına sahip olduğumuz Türk futbolunun Ordinaryüs'ü ayrıldı aramızdan. Şüphesiz her ayrılık erkendir. Camiaların ve taraftarların birbirini boğazlamaya çalıştığı bu günlerde futbolla ilgilenen ve ya ilgilenmeyen herkesin adını bildiği,Fb li olan ve ya olmayan herkesin saygısını ve sevgisini kazanan bir oyuncuydu. Aslında ona oyuncu demek kendisine yapılacak en büyük haksızlıklardan biri olacaktır. Zira sadece bir oyuncuya ORDİNARYÜS lakabı takılamaz.
 
Yunan milli takımında oynama hakkı olduğu halde, hatta ve hatta Yunan milli takımında oynaması için para bile teklif edildiği halde o Türk Milli takımını tercih etmiş. 50 Defa milli formayı giyerek madalya alan ilk kişi olmuştur. Doğduğu,büyüdüğü, ekmeğini yediği topraklara olan borcunu ödemek için elinden geleni yapmıştır. Kendisini her zaman bir Türk olarak hissetmiştir.
Attığı 423 gol değildir onu efsane yapan.Onu efsane yapan değerleriydi,sadakati ve çubukluya olan sevgisiydi.

Dedelerimiz onu seyretme şansına sahip olmuş ve gördüklerine sevdalanmıştı. Biz ise onların sevdasına onların ağzından dökülen kelimelerle sevdalarına sevdalanmıştık.
Onu büyük yapan 6-7 Eylül olaylarında evine saldıranların kimliklerini bilmesine rağmen onlardan şikayetçi olmamasındandır.Onun büyüklüğü ''Nasıl Fb li olduğu sorulduğunda -Başka takım bilmediği cevabını vermesindendir.''  Onun büyüklüğü kendisi efsane olduğu halde Tuncay'ın formasını öpecek kadar  mütevazi olmasındandır.  Şimdi ne filozof kaldı,ne de takıma cerrahi müdahaleyi yapacak Ordinaryüs.
Fenerbahçe derken bile sesi titreyen,gözleri dolan Sevgili Lefter'i  saygıyla uğurluyoruz. Eğüer gideceği yerde futbol olacaksa orada da şu sözler haykırılacaktır :
Ver Lefter'e yaz defter'e
Bitti kalem,
Doldu defter
Bu alemde kral LEFTER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder