3 Aralık 2011 Cumartesi

Efsane Geri Döndü


Dün Euro 2012 nin kura çekimi töreninde turnuva sırasında kullanılacak resmi topunda tanıtımı yapıldı. Tabi yıllardır olduğu gibi üretici Adidas'tı.( Ben de her zaman bu tür üretimlerin Adidas tarafından yapılması taraftarıyım. Çünkü herr zaman Adidas'ın çizgisini ve tasarımlarını Nike'tan daha fazla beğenmişimdir.)
Euro 2012 de kullanılacak topun adı TANGO 12.
Tango Adidas'ın efsane topudur. İlk defa 1978 Arjantin için üretilen Tango, oyuncular tarafından çok beğenildi.Tango ile daha sonra yirmi yıl boyunca kullanılacak yeni bir tasarım başlamıştır. 1982 de de devam eden Tango fırtınası İspanya'da düzenlenen dünya kupasında da kullanılmıştır. Suya dirençli dikişler ilk defa bu topta denenmiştir. Ayrıca 1982 Tango Dünya kupaları için üretilen son hakiki deri toptur.
Çocukluğumuzda seyrettiğimiz yıldızların,futbolu sevmemize neden olan oyuncular hep Tango ile girmişlerdir dünyamıza.

Zico'lu Socrates'li dünyanın en iyi,en güzel ama kaybeden takımı futbolun futbol için olduğunu tüm dünyaya kanıtlarken Tango vardı.Maradona yeşil sahalarda futbol resitali sunarken Tango vardı. Salvatore ''Toto'' Sichilacci, İtalya'da kahraman olurken Tango vardı. Toni Schuımacher en güzel kurtarışlarını yaparken yine Tango vardı.
Ve şimdi Efsane Tango geri döndü. Şimdiki yeni jenerasyonun kahramanları Ronaldo,Mesut,Rooney ve daha niceleri. Onlarda Tango ile şimdiki çocukların dünyasında yerlerini alacak. Evine hoş geldin TANGO.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder