11 Ekim 2011 Salı

Umutlu Olan Var Mı ?


Cuma akşamı alınan skordan çok oynanan oyundan dolayı TT Arena'nın tribünleri bu akşam full dolmamıştı. Böylesine önemli bir maçta taraftarlar tekrardan umutsuz bir futbol seyretmek istememişlerdi. Nitekim başlama düdüğü ile birlikte ilk 45 dakikada oynanan oyun da heyecan verici sayılmazdı.
İlk dakikadan itibaren Milliler Almanya maçına oranla daha istekli oynuyorlardı ama sonuca gidecek organizasyonları yaratmada oldukça vasattılar. Azerilerde zaten hiç bir iddiaları olmayan maçta da topu bize bırakmış ileride tek oyuncu bırakarak tüm takım topun arkasına geçerek bir an önce 90 dakikayı tamamlamak istiyorlardı.
İlk 45 dakikada rakip kaleye çektiğimiz şut sayısı dört. Bunları üçü Hamit'ten,biri de karambolde Kazım'dan. Üstelik hiç biri de kaleyi bulmadı. Sağ kanadı oldukça fazla kullanmamıza rağmen sol kanattan yapılan orta sayısı bir. Sağ kanattan yapılan ortalarında hiç bir yerini bulmadı o da ayrı. Sabri sık sık kanat bindirmeleri yaparken Hakan Balta defanstan neredeyse hiç çıkmadı.Emre maç eksikliğini fazlasıyla hissetti. İlk yarıda rakip ceza alanı civarına hiç girmedi. Yani kısacası ilk yarı boşa geçti.
İkinci yarının başlamasıyla Milliler tempolarını kaybetmeden rakip kaleye biraz daha yüklenmeye başladılar. 60. Dakikada geçen sezon görmeye alıştığımız gollerden birine daha şahit olduk. Selçuk'un uzun pasında topla buluşan Burak Milli takımı öne geçirdi.
Zor bir galibiyet oldu bizim için. Almanya'nın da son dakikalarda iki farklı önde olması bizim için maçı strese girmeden tamamlamamıza vesile oldu. Sonuçta Play-off vizesi aldık. Aldık ama her zaman ki gibi off laya poff laya aldık. Bundan önce bütün elemelerde olduğu gibi yine ikinci olarak grubu tamamladık. Daha önce oynadığımız play-off larda hep turu geçeceğimize dair inancımız yükse olurdu.Ancak bu sefer tablo pek de iç açıcı değil. Daha önce ikincilikle tamamladığımız grup elemelerinin en kötü performansına sahibiz bu sefer. 10 maçta sadece 5 galibiyet aldık ve 1,7 puan ortalamasına sahibiz. Bu ortalamayı aslında hak ederek aldık. Yani oynadığımız 10 maçın hiçbirinde 90 dakika takır takır top oynamadık. Dolayısı ile bu tablo da play-off maçları için hiç de umut verici değil. Son yıllardaki play-off kuralarında hep biz rakip seçen taraf olurduk. Ama son iki maçımızı seyreden muhtemel rakiplerimizin hepsi eminim kurada Türkiye'yi çekmek isterler.
İrlanda'yı da çektiğimiz de ,Letonya'yı çektiğimiz de hep turu geçeceğimize inandık. Ama bu sefer Estonya'yı bile çeksek turu yüzde yüz geçer,finallere gideriz diyemiyoruz. Neden ? Nedeni oldukça basit. Oynanan oyun. Oynanan 10 maçtan sonra play-off için umutlu olan var mı ? Play-off u geçeriz ya da geçemeyiz o ayrı. Ama şu an için içinde umut taşıyan var mı ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder